Xbox-technicus repareert gebruikersprofielfoto, maakt de wereld een betere plek

Soms kan Twitter een slechte plek zijn en enkele van de slechtste meningen en mensen op internet versterken. Maar op sommige dagen kan het platform ons eraan herinneren dat er nog steeds fatsoenlijke mensen zijn die goed werk leveren om de wereld een betere en minder mysterieuze plek te maken.

Lang geleden kocht een Xbox-gebruiker die op Twitter naar Noukon gaat een Pac-Man-spookselfie voor $ 1. Door de jaren heen, terwijl de Xbox-gebruikersinterface veranderingen en iteraties heeft ondergaan, is de Noukon-avatar kleiner en kleiner geworden totdat het niet meer is dan een klein blauw vierkantje dat verloren gaat in de eindeloze grijze zee van het Xbox-avatarscherm. Ontzet en uitgedaagd deelde Noukon zijn probleem op Twitter, maar uitte hij zijn vastberadenheid om de gekoesterde avatar te behouden.

“Ik kocht deze gamerpic voor 80 Xbox-punten in 2006,” Nokon piept. “En ik zou in bed liggen als het niet de beste dollar was die ik ooit heb uitgegeven.”

Gelukkig zag Aiden Marie, Xbox-engineer, Nokon jammeren en beloofde te helpen.

“Luister, ik kan niets beloven,” antwoordde Eden, “maar ik zal het mijn persoonlijke missie maken om dit op te lossen.”

Om te beginnen kocht Eden een Pac-Man-avatar, nu $ 2,38 in plaats van een dollar, wat interessant genoeg een dollar boven de benchmarkinflatie is. (Hé, Xbox zou ook zijn karbonades moeten krijgen, toch?) Vervolgens beschreef Eden haar proces om deze oude overblijfselen van een spelersavatar van 15 jaar geleden te herstellen.

Eden eerst Inconsistentie opgelost Laat zien hoe een avatar eruitziet bij het bekijken van je eigen profiel versus hoe het eruit ziet wanneer je het profiel van iemand anders bekijkt. Op je profiel zien Xbox 360-games eruit als enorme grijze cirkels met een kleine avatar in het midden. Op de profielen van anderen ziet dezelfde avatar er veel beter uit. Hij is nog erg jong, maar zijn achtergrond wordt een geruïneerde versie van zijn kleine avatar, waardoor hij er schoner uitziet.

READ  Frogwares beweert dat hun uitgever, Nacon, hun spel heeft gehackt

Nadat dit probleem was opgelost, was de volgende taak van Eden om uit te zoeken hoe de avatar er beter uit kon zien op het inlogscherm van het Xbox-profiel. Blijkbaar zijn er zoveel manieren waarop Xbox je avatar weergeeft, wat Project Eden een beetje omslachtig maakt.

“Als ik je zou vragen op hoeveel manieren we gameconsoles weergeven en je antwoord was niet ‘allemaal’, dan zou je verre van de realiteit zijn”, zei ze in een tweet.

Na wat vallen en opstaan ​​leek Eden met een oplossing gekomen. Ik heb geprofiteerd van Affiniteit met Xbox-gebruikersinterface voor transparante afbeeldingen.

Wist je dat als je een PNG-bestand uploadt met transparantie als een aangepast spel, het Configuratiescherm en de Gids die transparantie op de meeste plaatsen zullen respecteren? Eden Boeken. “Sommige van de embed-games hebben ingebouwde transparantie. Misschien kunnen we daar hier van profiteren.”

Om de Xbox te omzeilen en de randen van het gamerpic-vierkant af te snijden, besloot Eden om de vierkante afbeelding in een cirkel te plaatsen en de cirkel transparant te maken. Het werkte, en ze ziet er nu geweldig uit.

Eden schreef haar vermogen om de avatar van Noukon bij te werken toe aan het beleid van Xbox om de technici vrije tijd te geven om te sleutelen aan wat ze maar willen binnen het platform.

READ  Hoe u een item van Amazon cadeau kunt doen, zodat mensen weten wie het heeft verzonden

“Ik vind het geweldig dat we het doen, en deze week heb ik er zeker voor gekozen om het te gebruiken om geesten te redden,” zei ze.

Het is echt een nobel doel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *