Yakuza/Like a Dragon werd oorspronkelijk “volledig afgewezen” door Sega

Yakuza/Like a Dragon werd oorspronkelijk “volledig afgewezen” door Sega

De Yakuza/Like a Dragon-serie is vandaag misschien een hit, maar Sega heeft deze oorspronkelijk “volledig afgewezen”, aldus de maker van de serie, Toshihiro Nagoshi.

verschijnen op Ochiai wekelijksVertaald door RobotNagoshi zei dat de uitgever van Sonic the Hedgehog begin jaren 2000 gezinsvriendelijke games wilde maken die een groot aantal mensen zouden aanspreken. Hij had dus moeite om goedkeuring te krijgen voor zijn spel over de Japanse criminele onderwereld.

“Deze mentaliteit [of appealing to the masses] Het leidde niet echt tot een oplossing, en ik zag dat veel spelvoorstellen geleidelijk verwaterden toen producenten zich ertoe aanzetten om dingen te veranderen op de manier waarop het management hen dat vroeg. “Dit is waar het allemaal begon”, zei Nagoshi.

“Het werd uiteraard volkomen afgewezen. Het was immers volledig in strijd met wat ik eerder had gezegd over het aantrekken van publiek. Kinderen zouden het niet kunnen spelen, en het was in die zin niet bedoeld voor vrouwen , het was onmogelijk dat het zonder weerstand zou worden goedgekeurd.”

Nagoshi hield echter vol en zei dat er drie pogingen nodig waren om het management van Sega eindelijk te overtuigen om hem de eerste Yakuza-game te laten maken, en zelfs toen was het niet via traditionele methoden goedgekeurd en “behoorlijk solide”.

Hoe dan ook, de game is ontwikkeld door Sega's CS1 R&D-team en werd later omgedoopt tot de iets pakkendere Ryū ga Gotoku Studio. Yakuza verscheen in 2005 voor de PlayStation 2 en is uitgegroeid tot een succesvolle serie voor Sega, die inmiddels acht hoofdgames en talloze spin-offs omvat.

READ  Coöp-overleving komt naar Middle-earth in Lord of the Rings: Return to Moria

In onze recensie van de laatste op 9/10 zei IGN: “Uitgestrekt, meeslepend en vol dynamische vechtpartijen, Like a Dragon: Infinite Wealth is niet alleen de beste Dragon RPG, het is een van de beste in de hele serie.”

Ryan Dinsdale is een freelance verslaggever bij IGN. Hij praat de hele dag over The Witcher.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *