Yakuza-maker Toshihiro Nagoshi verlaat Sega om zich aan te sluiten bij NetEase

Kazuma Kiryu leest een briefje.

afbeelding: Sega

veteraan Ontwikkelaar Toshihiro Nagoshi, uit Sega RallyEn aap bal En yakuza Fame, is in de laatste fase van de onderhandelingen over een contract om Sega te verlaten en zich aan te sluiten bij het Chinese bedrijf Netease, zegt het. Verslag voor Bloomberg.

Nagoshi kwam in 1989 bij Sega en heeft in alles gewerkt, van Daytona naar mij Virtua Fighter naar mij F-Zero GX. Maar het is zijn nieuwste filmserie, The yakuza De spellen omvatten nu acht hoofdingangen en een aantal subelementen, waardoor hij waarschijnlijk de beroemdste in het Westen is, met name Vanwege zijn algemene bekendheid als hoofd van hun ontwikkelstudio, Ryo Ga Gotoku.

Bloomberg Hij zegt dat, hoewel hij “geen definitief contract heeft ondertekend en zijn taken nog niet zijn voltooid”, hij zal worden “Er wordt van hem verwacht dat hij zijn eigen team creëert en nieuwe games maakt.” Dit is vermoedelijk een zet van Netease om terug te slaan op zijn concurrenten Tencent, die de afgelopen jaren grote bedragen hebben uitgegeven aan veel ontwikkelaars over de hele wereld, van League of Legends makers van inhoud komen in opstand, Onlangs hebben PlatinumGames en sumo groep.

Hoewel het vertrek van Nagoshi waarschijnlijk geen directe impact zal hebben op de series waaraan hij onlangs heeft gewerkt, aangezien ze allemaal van Sega zijn en worden geproduceerd door enorme teams van ontwikkelaars, zal het nog steeds een klap zijn voor fans – en Sega zelf – ziet een man die verantwoordelijk is voor velen Het grootste succes van het bedrijf in de afgelopen 30 jaar is het overlaten aan een concurrerende organisatie.

Zijn vertrek is echter geen complete verrassing; Eerder dit jaar nam hij ontslag uit de raad van bestuur van Sega En zijn rol als chief creative officer van het bedrijf, waarbij speculatie destijds suggereerde dat dit te wijten was aan opmerkingen die hij in 2020 maakte over esports-spelers:

daar speculatie Online in Japan Nagoshi werd in de nasleep eruit gegooid controversiële opmerking Vorig jaar geïntroduceerd, lijkt te lachen KOOP KOOP esports-spelers. De producent zei dat het leek alsof ze rundvleesgerechten met kaas aten. termijn chiizu gyuudon gao (チ ー ズ 牛 丼 顔) of “Cheese Beef Bowl Face” circuleert online. standaard op Shigeo (チ ー 牛) of “cheese beef”, deze slangterm wordt gebruikt om te verwijzen naar mensen die op het platteland wonen, er erg jong uitzien, een bril dragen en niet veel ambitie hebben. Het is een negatieve, ironische term om mensen voor de gek te houden die misschien niet als “cool” worden beschouwd.

Nagoshi op TGS 2008

Nagoshi op TGS 2008
Foto: Kotaku / Luke Plunkett

READ  GameStop om deze week een exclusieve Pokemon-kaart uit te reiken
Written By
More from Lesley Curry

De Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G Ultra Wideband van Verizon is een absurde telefoonnaam

De geschiedenis van smartphones zit vol met absoluut vreselijke telefoonnamen. De Acer...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *