YouTube TV is verwijderd uit de Roku Channel Store te midden van een Google-contractgeschil

YouTube TV is verwijderd uit de Roku Channel Store, nadat Roku en zijn moedermaatschappij YouTube TV, Google, niet tot een distributieovereenkomst zijn gekomen Temidden van de beschuldigingen De techgigant heeft concurrentiebeperkende eisen gesteld.

waarom maakt het uit: Deze gekibbel Het komt regelmatig voor Tussen aanbieders van betaaltelevisiediensten en lijntelevisienetwerken. Maar in het digitale tijdperk is dit een van de weinige momenten waarop een groot televisienetwerk voor consumenten uit hun platformkanaalopslag wordt verwijderd vanwege onderbreking van de onderhandelingen.

details: Het kanaal is nog steeds beschikbaar voor bestaande YouTube TV-klanten, maar nieuwe gebruikers die de app willen downloaden van de Roku Channel Store, kunnen dit niet doen.

  • Roku houdt de app toegankelijk voor bestaande gebruikers, zodat klanten niet worden afgeleid door rommelige onderhandelingen.

Eerder deze week, Jaar Aangemelde klanten YouTube TV kan van zijn platform worden gedwongen als er geen overeenstemming wordt bereikt met Google over een distributieovereenkomst. Met name het geschil tussen Google en Roku gaat niet over financiële voorwaarden.

  • Rocco zei dat Google eisen had ingediend, waaronder verzoeken om een ​​voorkeursbehandeling voor zijn YouTube TV- en YouTube-apps.
  • In het bijzonder citeerde het platform vier eisen van Google waarvan het geloofde dat ze niet concurrerend waren, waaronder het verzoek van Google aan Roku om zoekresultaten van consumenten te manipuleren en toegang te verlenen tot gegevens die niet beschikbaar zijn voor andere bedrijven.
  • Roku beweerde ook dat Google probeerde de kracht van zijn YouTube-app te gebruiken om Roku te dwingen hardwarevereisten te accepteren die de consumentenkosten zouden verhogen en op een discriminerende manier zouden optreden tegen Roku.
READ  Facebook heeft zojuist Fortnite of VR gekocht

wees slim: Roku en Google concurreren op een aantal fronten, waaronder smart-tv’s, smart-tv-besturingssystemen en smart-tv-inhoud, net als Axios. AangeduidEn de

  • De overdrachtsovereenkomst tussen de twee bedrijven liep vrijdagochtend af.
  • In de toekomst zullen nieuwe YouTube TV-abonnementen pas beschikbaar zijn in de Roku Channel Store als er overeenstemming is bereikt.

wat zeggen ze: “We zijn teleurgesteld dat Google heeft toegestaan ​​dat onze overeenkomst om YouTube TV te distribueren is verlopen”, zei Rocco in een persbericht. “Roku heeft Google niet om een ​​extra geldelijke vergoeding van $ 1 gevraagd voor de verlenging van YouTube TV.”

  • Als reactie op de eerste claims van Roku Een paar dagen geleden zei een woordvoerder van YouTube TV: “Helaas gebruikt Roku dit soort tactieken vaak tijdens hun onderhandelingen. We zijn teleurgesteld dat ze ervoor hebben gekozen ongegronde claims in te dienen terwijl we onze lopende onderhandelingen voortzetten.”

Wat is het volgende: YouTube zegt zich te blijven inzetten voor het bereiken van een goodwill-overeenkomst met Google.

Written By
More from Lesley Curry

Pixel 5, Chromecast met Google TV, Nest Audio: alles wat Google zojuist heeft aangekondigd

Juan Garzon / CNET Google is groot Start Night In evenement woensdag...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *