YouTube-video's worden voor gebruikers van advertentieblokkering tot het einde overgeslagen

YouTube-video's worden voor gebruikers van advertentieblokkering tot het einde overgeslagen

Voor veel gebruikers die een advertentieblokkering gebruikten, begonnen YouTube-video's plotseling naar het einde van de video te springen.

De afgelopen maanden heeft YouTube zijn regel tegen het gebruik van advertentieblokkers gehandhaafd. Dit begon vorig jaar toen het platform een ​​bericht liet zien waarin de gebruiker werd gevraagd de advertentieblokkering uit te schakelen, waardoor werd voorkomen dat video's konden worden afgespeeld nadat deze prompt werd genegeerd. Dit heeft ertoe geleid dat velen hun advertentieblokkers hebben verwijderd, en dat er een aantal slimme oplossingen zijn ontstaan.

Deze week hebben velen gemerkt dat YouTube-video's plotseling naar het einde van de video springen. Zelfs als de video net opnieuw wordt afgespeeld, springt deze vrijwel onmiddellijk meteen naar het einde. Het is een vreemd fenomeen en lijkt alleen te gebeuren bij gebruikers die een adblocker hebben geïnstalleerd. Wanneer de blocker is uitgeschakeld, werkt alles zoals gewoonlijk.

Gebruikers Rapporteer ook Dit gebeurt wanneer je de video opnieuw afspeelt, en als je probeert naar een specifiek deel van de video te gaan, wordt deze in sommige gevallen eindeloos geladen.

Daarom zijn velen van mening dat dit een opzettelijke zet van YouTube is om het gebruik van advertentieblokkers te ontmoedigen. Dit is heel goed mogelijk, maar het is ook mogelijk dat dit een probleem is met de adblocker zelf.

Eerder dit jaar zorgde een AdBlock-bug ervoor dat video's langzaam laadden, wat onnodige stress veroorzaakte op het apparaat waarop YouTube draaide. Toen dit probleem zich voordeed, beschuldigden velen YouTube ervan de boosdoener te zijn. Het is ook de moeite waard om op te merken dat, althans voor zover we kunnen vinden, degenen die dit laatste probleem ervaren, AdBlock gebruiken, terwijl degenen die andere adblockers gebruiken niet hetzelfde gedrag zien. Er zijn er een paar zeer beperkt Rapporten Dit gebeurt echter ook zonder adblockers, maar deze vormen een extreme minderheid.

READ  Nintendo geeft een volledige verklaring vrij over de annulering van de Smash World Tour

Update 28/05: In een verklaring aan 9to5GoogleYouTube legt uit dat “betalen om de prestaties van YouTube te verbeteren” de reden is achter het gedrag dat velen onlangs hebben waargenomen bij het gebruik van advertentieblokkers. Dit heeft echter “niets te maken” met het harde optreden van YouTube tegen adblockers.

Advertentieblokkers zijn in strijd met de Servicevoorwaarden van YouTube en we dringen er al een tijdje bij gebruikers op aan om hun favoriete videomakers te steunen, advertenties op YouTube toe te staan ​​of YouTube Premium uit te proberen voor een advertentievrije ervaring. Niet-gerelateerde inspanningen om de prestaties en betrouwbaarheid van YouTube te verbeteren kunnen resulteren in een suboptimale kijkervaring voor gebruikers van advertentieblokkers.

Het lijkt waarschijnlijk dat de wijziging samenwerkt met adblockers om dit resultaat te bereiken, hoewel YouTube niet direct heeft aangegeven of dit het geval is. Zoals eerder vermeld, beweerde ten minste één gebruiker het probleem te hebben gezien zonder een actieve adblocker.

YouTube herhaalt en merkt in zijn verklaring op dat het gebruik van een adblocker in strijd is met de Servicevoorwaarden van YouTube Ondersteuningspagina Gebruikers informeren over hoe ze advertenties op YouTube kunnen toestaan ​​terwijl ze nog steeds populaire advertentieblokkers gebruiken.


Meer op YouTube:

Volg Ben: Twitter/X, DradenEn Instagram

FTC: We gebruiken automatische partnerlinks om inkomsten te genereren. meer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *