Zachte robot speelt piano dankzij ‘air powered’ geheugen

zachte robots Ze hebben nog steeds de neiging om te vertrouwen op solide elektronica om te functioneren, maar een nieuwe uitvinding kan de behoefte aan solide chips verminderen. University of California, Riverside-onderzoekers Geavanceerd Het pneumatische computergeheugen dat ze gebruikten om een ​​zachte robot piano te laten spelen.

In plaats van traditionele transistors en elektrische circuits, vertrouwt “luchtaangedreven” geheugen op microfluïdische kleppen die de luchtstroom regelen. De atmosferische druk in een bepaalde klep vertegenwoordigt een binaire waarde van “0”, terwijl het vacuüm staat voor “1”. Het geheugen van onderzoekers bevat een set van deze zekeringen die complex genoeg is om te functioneren als een 8-bits RAM-chip – niet helemaal krachtig, maar goed genoeg dat een paar zachte robothanden “Mary had a Little Lamb” langzaam maar langzaam gerepareerd kunnen spelen.

Het ontbreken van positieve druk maakt dit bijzonder veilig – er is geen risico dat het geheugen tijdens het gebruik explodeert.

Technologie is nog lang niet klaar voor dagelijks gebruik. Naast de vereiste verbeteringen in complexiteit en snelheid, heeft de robot zachte versies van processors en andere componenten nodig om de noodzaak van harde elektronica volledig te elimineren. Het doel is echter duidelijk. Air-geheugen zou op zijn minst de behoefte aan chips in zachte robotica kunnen verminderen en wijst op een toekomst van volledig flexibele robotica die je geen pijn zou moeten doen in het geval van een crash.

Alle producten die door Engadget worden aanbevolen, worden met de hand uitgekozen door onze redactie, onafhankelijk van het moederbedrijf. Sommige van onze verhalen bevatten gelieerde links. Als u iets koopt via een van deze links, kunnen we een aangesloten commissie verdienen.

READ  Madden NFL 21 om fixes te krijgen in Franchise-modus - in november
Written By
More from Lesley Curry

Dit zijn de landen die het meeste risico lopen op een heropleving van COVID-19 dankzij minder vaccinaties

Een apotheker vult een injectiespuit om een ​​dosis van het Pfizer-BioNTech Covid-19-vaccin...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *