Zal het nieuwe PS5-model de langlopende wifi-problemen van Sony oplossen?

Scherm van Ratchet & Clank: Rift Apart op PS5 waarbij Ratchet een wifi-pictogram lanceert.

De ratel kan alles repareren.
afbeelding: Sony / Kotaku

De PlayStation 5 is een mooi groot stuk hardware, maar het is niet zonder problemen… Problemen zoals wifi-verbindingen verdwijnen volledig totdat het systeem wordt uit- en weer ingeschakeld. Het is een probleem dat veel PS5-bezitters sinds de lancering zijn tegengekomen, en hoewel er oplossingen zijn, zou het een goed idee zijn om dit te doen. Nieuw consolemodel Met een mogelijk andere wifi-module ben ik volledig van het probleem af.

Het ene moment communiceert de PlayStation 5 als een kampioen. Vervolgens kan ik geen verbinding maken en wanneer ik mijn wifi ga resetten, kan de console geen toegangspunten vinden, ook al woon ik in een appartementencomplex en word ik omringd door draadloze routers met namen als “MoFi” en “realtannggyy” . Al het andere in mijn huis dat verbinding maakt met wifi, van mijn Xbox Series X tot mijn slimme lamp, kan wifi zien. De enige manier om mijn PS5 weer wifi te laten zien, is door hem volledig uit te schakelen en vervolgens weer terug Aan.

Dit is het probleem dat ik had met mijn PS5 in december 2020, en ik was niet de enige. Verschillende Reddit-gebruikers ondervonden het probleem. Als je door deze Reddit-thread bladert, blijkt dat het probleem zich eind maart vorig jaar nog steeds voordeed. Meest recentelijk, gamecriticus Janet Garcia Gevraagd naar het probleem op Twitter, en het krijgen van veel reacties waaruit blijkt dat anderen nog steeds precies hetzelfde doormaken.

De beste oplossing voor dit probleem is natuurlijk om een ​​snellere en stabielere bekabelde verbinding te gebruiken, maar niet iedereen is in staat om dat te doen. Anderen hebben gesuggereerd dat het een probleem is met wifi-verbindingen op 2,4 GHz versus 5 GHz, en als je de PS5 dwingt om alleen via 2,4 GHz verbinding te maken, kan dit misschien worden opgelost.

Wat voor mij werkte, is de oplossing Gedetailleerd in deze Reddit-thread, die ervan uitgaat dat het probleem zit in de ondersteuning voor Internet Protocol versie 6, ook wel bekend als IPv6. Uiteindelijk heb ik IPv6 op mijn draadloze router uitgeschakeld en sindsdien maakt mijn PlayStation 5 probleemloos verbinding.

Het is echter een frustrerend probleem, maar misschien gloort er hoop aan de horizon voor aspirant-PS5-bezitters als dat zo is Onlangs bevestigd nieuw model begint het op te zetten. Naast het bevestigen van de vervelende houderschroef, Verslagen van in mei Het geeft aan dat het nieuwe model mogelijk ook een nieuwe draadloze adapter krijgt. Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe AW-XM501 draadloze module en de originele J20H100-module is de antenneversterking, die de snelheid niet zou moeten beïnvloeden, maar wel de verbinding zou kunnen beïnvloeden.

We hebben contact opgenomen met Sony over de mogelijkheid om wifi te repareren in nieuwere model PS5’s en zullen dit bericht bijwerken als het bedrijf reageert. Probeer in de tussentijd deze oplossingen als u vergelijkbare netwerkproblemen ondervindt. Of koop een mooie lange netwerkkabel en een mooi kleed om eronder te verstoppen.

READ  Functiedetails van Super Mario 3D World + Bowser's Fury-amiibo
Written By
More from Lesley Curry

De LMP3 voelt als een voortdurende ramp voor de Rolex 24

De Rolex 24 2021 vanmiddag op Daytona International Speedway ziet er gevaarlijker...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *