Zal het verticaal plaatsen van je Xbox One hem beschadigen?

Zal het verticaal plaatsen van je Xbox One hem beschadigen?

Helaas mogen degenen die de originele Xbox One uit 2013 bezitten de console nooit verticaal monteren. “We ondersteunen geen verticaliteit”, vertelde Albert Panelo, senior directeur productmanagement en planning bij Xbox, aan GameSpot op de Tokyo Game Show (via: “We ondersteunen geen verticaliteit”). Eurogamer). “Je doet dit op eigen risico.”

Panelo legde uit dat de originele Xbox One niet ontworpen was om verticaal te staan. Blijkbaar is dit niet zo'n groot probleem met de koeling als op veel andere consoles; Het is een probleem met de gewichtsverdeling en het feit dat de schijf in een slot is geladen. Het gewicht is niet gecentreerd op de verticale as, waardoor de console gemakkelijk kan omvallen en vallen. De schijf is ook afhankelijk van de zwaartekracht vanuit de horizontale richting om de spelschijven gecentreerd te houden. De Xbox One heeft geen schijflade met een lipje aan de zijkant, zoals de Xbox 360. Als je een schijf plaatst terwijl de console op zijn kant ligt, kan deze uit de lijn raken, niet goed worden gelezen en zelfs vastlopen.

Natuurlijk zijn er oplossingen. Je kunt ervoor kiezen om bij digitaal gamen te blijven en een houder van een derde partij te gebruiken om de controller op zijn kant veiliger te maken, maar het feit blijft dat deze niet is ontworpen om op die manier te werken en daarom niet wordt aanbevolen.

READ  Nieuwe ID @Xbox gaat volgende week van start - Destructoid

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *