Zeven Amerikaanse staten plaatsen record COVID-19-zaken, avondklok besteld in Miami

Burgemeester Carlos Gimenez van Miami-Dade County legde vanaf vrijdag een nachtelijk avondklok op

Alabama en zes andere Amerikaanse staten meldden vrijdag een recordstijging in gevallen van coronavirus, aangezien de dichtstbevolkte provincie van Florida een avondklok oplegde voorafgaand aan het Independence Day-weekend en Arkansas zich aansluit bij een streven naar het dragen van maskers in het openbaar.

North Carolina, South Carolina, Tennessee, Alaska, Missouri, Idaho en Alabama registreerden allemaal nieuwe dagelijkse hoogtepunten in gevallen van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Texas bereikte een nieuwe piek voor ziekenhuisopnames, waarbij één arts opriep tot een “volledige afsluiting” in de staat om het virus onder controle te krijgen.

Het dagelijkse aantal zaken in de VS bedroeg vrijdag laat op 53.483, onder het record van de vorige dag 55.405.

De recente golf, het meest uitgesproken in zuidelijke en westelijke staten, heeft de volksgezondheidsfunctionarissen gealarmeerd, die erop aandrongen voorzichtig te zijn voorafgaand aan een vakantie van 4 juli om de Onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten in 1776 te vieren.

North Carolina meldde bijvoorbeeld 951 ziekenhuisopnames en 2099 gevallen, beide recordhoogtes.

Bill Saffo, burgemeester van Wilmington, North Carolina, zei dat veel infecties waren terug te voeren op grote bijeenkomsten en voorspelden een verdere sprong na het vakantieweekend, omdat mensen de richtlijnen over sociale afstand en maskers negeerden.

“We weten dat de verspreiding zal plaatsvinden. We weten waarschijnlijk dat we over ongeveer twee weken een piek zullen zien vanaf het weekend van 4 juli”, vertelde Saffo aan CNN.

Ondanks de sprong in infecties, is het gemiddelde aantal dagelijkse sterfgevallen in de Verenigde Staten de afgelopen weken geleidelijk afgenomen, een weerspiegeling van het groeiende aantal positieve tests onder jongere, gezondere mensen die minder vatbaar zijn voor ernstige uitkomsten.

READ  Super Smash Bros. Ultieme DLC-personage Hopeful Deconfirmed

De Amerikaanse chirurg-generaal Jerome Adams waarschuwde echter dat de gevolgen voor de dodelijke slachtoffers van de recente golf, die halverwege juni begon, nog niet te zien waren. “Sterfgevallen blijven minstens twee weken achter en kunnen zelfs nog meer duren”, vertelde hij vrijdag aan “Fox & Friends”.

Zijn opmerkingen kwamen uren voorafgaand aan een reis van president Donald Trump naar Mount Rushmore in South Dakota, waar van hem werd verwacht dat hij een toespraak hield voor duizenden supporters waarin hij tegen de “linkse meute” zou uitdagen en een vuurwerkshow bij het monument zou zien vier Amerikaanse presidenten in steen.

Het bezoek heeft kritiek gekregen van indianen, die zeggen dat het afgelegen gebied voor hen heilig is, evenals gezondheidsdeskundigen die grote gemeenten ontmoedigen.

Trump, wiens aanpak van de pandemie onder zware kritiek is gekomen van democraten en sommige republikeinen, heeft herhaaldelijk geprobeerd de sprong in zaken af ​​te doen als een functie van meer tests en voorspelde deze week opnieuw dat het virus “zou verdwijnen”.

MEER MASKERS

Coronavirus-gevallen nemen toe in 37 van de 50 Amerikaanse staten, waaronder Florida, die op vrijdag 9.488 nieuwe gevallen hadden, volgens de gezondheidsafdeling van de staat. De 10.109 gevallen van Florida op donderdag vestigden een record voor de staat en waren meer dan de dagelijkse piek van elk Europees land op het hoogtepunt van de uitbraak daar.

Bewijs dat de stijging niet alleen te wijten is aan uitgebreide tests, het percentage tests dat positief terugkeert in Florida is met 16% gestegen, vergeleken met 4% een maand geleden, volgens een analyse van Reuters. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat een percentage van meer dan 5% zorgwekkend is.

READ  De beste functie van Xbox Series X wordt beter

Tegen die achtergrond legde burgemeester Carlos Gimenez in Miami-Dade County vanaf vrijdag een onbeperkt nachtelijk avondklok op en stopte de heropening van uitgaansgelegenheden zoals casino’s en stripclubs. Eerder deze week eisten Miami-Dade en het naburige Broward County, de twee meest bevolkte provincies van de staat, dat inwoners in het openbaar gezichtsbedekkingen droegen.

Gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, heeft vrijdag de steden en dorpen van de staat gemachtigd om een ​​’modelverordening’ uit te vaardigen die het dragen van gezichtsbedekkingen vereist, als zij daarvoor kiezen, en wordt de nieuwste Republikein die toegeeft aan druk op de kwestie.

De verhuizing kwam een ​​dag nadat de gouverneur van Texas, Greg Abbott, beval dat gezichtsmaskers op de meeste openbare plaatsen moesten worden gedragen, waardoor zijn standpunt werd omgedraaid na een alarmerende toename van infecties in de staat, die op vrijdag een nieuw hoogtepunt markeerde voor ziekenhuisopnames op 7.652.

Owais Durrani, een inwoner van het Universitair Ziekenhuis in San Antonio, zei dat bijna alle patiënten die naar de eerste hulp kwamen, positief waren voor COVID-19 – zelfs degenen die werden opgenomen voor niet-gerelateerde problemen zoals galblaasinfecties.

“We moeten naar mijn mening volledig worden afgesloten en we zien nog steeds een toename van al die statistieken gedurende twee tot drie weken en dan gaan we misschien een hoek om,” zei hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *