Zilveren medaillewinnaar Simran Kaur Jeugd Olympische Spelen wacht op geldprijs; niet in staat om te trainen

Simran Kaur

Twitter

Simran Kaur, winnaar van de Olympische Spelen van 2018 met zilveren medaille, moet nog het prijzengeld ontvangen dat volgens haar is beloofd door Satyendra Jain, de minister van Volksgezondheid van Delhi. Simran was een van de negen zilveren medaillewinnaars uit het land op Buenos Aires 2018, waarin het Indiase contingent ook twee keer goud en één keer brons had gewonnen.

In een video deed Simran een beroep op de regering van Delhi om haar de beloofde geldprijs te verstrekken, zodat ze haar opleiding, die vanwege financiële problemen is stopgezet, kan hervatten.

Simran Kaur maakt een video-oproep

‘Destijds had Shri Satyender Jain me verzekerd dat ik een geldprijs van de regering zou krijgen’, zegt Simran in de video.

‘Maar het is nu twee jaar geleden en ik heb geen hulp gekregen. Ik heb geprobeerd premier Arvind Kejriwal en vice-minister-president Manish Sisodia hiervan op de hoogte te stellen, maar ik moet nog een antwoord op mijn e-mails ontvangen.

“Vanwege mijn slechte financiële situatie kan ik niet regelmatig oefenen. Ik doe een beroep op de regering van Delhi om mijn geldprijs vrij te geven volgens het sportquotum, zodat ik mijn praktijk kan hervatten.”

Simran Kaur

Twitter

Simran speelde een dominante prestatie in Buenos Aires, waarmee ze haar groep overtrof na het verslaan van tegenstanders uit Nieuw-Zeeland, Moldavië, Egypte en Mongolië. In de finale verloor ze met 6-11 van de Amerikaanse regerend cade-wereldkampioen Emily Shilson.

Simran heeft ook goud, zilver en brons gewonnen in de Aziatische kampioenschappen op cadet-niveau en een brons op de cadet-wereldkampioenschappen van 2017.

READ  Metroid Tactics, de binnenspeeltuin van Retro Studios voor de Wii, is onthuld

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *