Tijdcapsule die 2000 voet onder de Ram-tempel in Ayodhya moet worden gehouden

Tijdcapsule die 2000 voet onder de Ram-tempel in Ayodhya moet worden gehouden

PM Modi is gepland om op 5 augustus de eerste steen van de Ram Tempel in Ayodhya te leggen

Patna:

Een tijdcapsule, waarin de geschiedenis en feiten met betrekking tot de Ram Janmabhoomi worden vermeld, zal duizenden meters onder de bouwplaats worden geplaatst om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen geschillen zijn, volgens Ram Janmabhoomi Teerth Kshetra Trust-lid Kameshwar Chaupal op zondag.

“De strijd om Ram Janmabhoomi, inclusief de langlopende zaak bij het Hooggerechtshof, heeft een les gegeven voor de huidige en komende generaties. Een tijdcapsule zal ongeveer 2000 voet onder de grond worden geplaatst op de bouwplaats van Ram Temple. Dus, dat in de toekomst zal iedereen die de geschiedenis van de tempel wil bestuderen, de feiten over Ram Janmabhoomi krijgen, zodat er geen nieuwe controverse kan ontstaan ​​’, vertelde de heer Chaupal aan ANI.

Hij zei ook dat de tijdcapsule in een Tamra Patra (koperen plaat) wordt geplaatst voordat deze onder de site wordt geplaatst.

De heer Chaupal, die het enige Dalit-lid van de Trust is, zei ook dat tijdens de ” bhoomi-pujan, aarde van verschillende uithoeken (bedevaarten) in het hele land en water uit de heilige rivieren naar Ayodhya wordt gebracht voor ” Abhisheka ” ”, die volgens planning op 5 augustus zal plaatsvinden door premier Narendra Modi.

“Water uit heilige rivieren en aarde uit de wouden waar Lord Ram op bezoek was, zal worden gebruikt tijdens de ” abhisheka ” in ” bhoomi pujan ”. Onze vrijwilligers hebben ze vanuit het hele land naar Ayodhya gestuurd”, zei hij.

READ  Hyper Scape, Ubisoft's Cyberpunk Battle Royale, wordt stopgezet

De heer Chaupal sloeg verder de premier van Nepal, KP Sharma Oli, voor zijn recente verklaring over Ayodhya en Lord Ram en zei dat de heer Oli noch van “Indiase tradities of die van Nepal op de hoogte was en dit alleen deed vanwege zijn hebzucht naar macht”.

PM Modi zal volgens de voorzitter van het tempelvertrouwen op 5 augustus de eerste steen leggen van de Ram-tempel in Ayodhya, aldus Mahant Nritya Gopal Das.

De bouw van de Ram-tempel in Ayodhya zal beginnen na de ceremonie om de eerste steen (bhoomi poojan) te leggen, waaraan ook de eerste ministers van vele staten, ministers van het vakbondskabinet en de RSS-chef Mohan Bhagwat zullen deelnemen.

Volgens bronnen moet de ” bhoomi poojan ” van de tempel worden gevierd op de lijnen van het lichtfestival – Diwali – waarbij alle tempels en huizen in het hele land worden verlicht met diyas en kaarsen.

De Ram Janmabhoomi Teertha Kshetra Trust, opgericht overeenkomstig het oordeel van het Hooggerechtshof, hield vorige week zijn tweede vergadering.

In maart van dit jaar werd het idool ” Ram Lalla ” verplaatst naar een tijdelijke structuur.

Het Hooggerechtshof had op 9 november vorig jaar de centrale regering opdracht gegeven de locatie in Ayodhya over te dragen voor de bouw van een Ram-tempel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *