Zo kun je tijdens de feestdagen blijven spelen met Xbox Cloud-games

Bij Kotaku kiezen en schrijven we onafhankelijk de dingen die we leuk vinden en denken dat jij ook leuk zult vinden. We hebben partner- en advertentiepartnerschappen, wat betekent dat we een deel van de verkoop of andere vergoedingen kunnen innen via de links op deze pagina. BTW – Prijzen zijn nauwkeurig en artikelen zijn op voorraad op het moment van verzending.

Voor gamers die met Kerstmis de snelweg opgaan, betekende dit traditioneel dat ze alles moesten achterlaten, behalve draagbare systemen zoals de Switch. Maar nu niet meer. Nu hebben we Xbox Cloud Gaming. Nu kun je je favoriete games overal, altijd en op bijna elk apparaat binnen handbereik spelen.

Xbox Cloud Gaming is een over-the-air gamestreamingservice die deel uitmaakt van elk Xbox Game Pass Ultimate-abonnement. De kans is groot dat als je apparaat wifi- en Bluetooth-connectiviteit ondersteunt en een internetbrowser beschikbaar heeft, je het kunt gebruiken om je Xbox-games op afstand te spelen. Het enige wat je nodig hebt is een draadloze Xbox-controller.

Hoe het werkt

Hier is de “For Dummies”-versie, omdat het allemaal een beetje technisch is: wanneer je een game speelt via Xbox Cloud Gaming, speel je die game op een externe pc. Deze pc kan de game op de maximale instellingen draaien en in realtime een videofeed van die game naar je streamen. In een ideale wereld zou de tijd tussen console-invoer en de beweging van je personage op het scherm extreem klein moeten zijn. Zo klein dat je het nauwelijks merkt.

Dit is wat je nodig hebt

  • Een actief Xbox Game Pass Ultimate-abonnement. Heb je er geen? Registreer hier, de eerste maand is $1.
  • Xbox Series X draadloze controller | S of Xbox One.
  • Een Android- of iOS-telefoon of -tablet.
  • Windows-pc of laptop.
  • of een Xbox Series X-console | S of Xbox One.
  • Draadloos netwerk is beschikbaar.
READ  Met Xbox Game Pass kun je EA Play-games al vooraf laden, hoewel je moet wachten om ze te spelen

Wi-Fi-status

Controleer bij verbinding met draadloos internet of er een aparte 5GHz-frequentie beschikbaar is. Als er een is, ziet u deze onder uw wifi-netwerken als “ (5G)”. Gebruik dit netwerk indien mogelijk. De 5GHz-band zorgt voor een snellere verbinding, daarom heeft deze de voorkeur voor cloudgaming. Het nadeel van de 5GHz-band is dat deze niet dezelfde bandbreedte of muurpenetratie heeft als het reguliere 2.6GHz-kanaal. Dit betekent dat u mogelijk dichter bij internetapparaten moet zijn dan normaal.

Verbind vervolgens de draadloze controller met uw apparaat. Hier vindt u instructies hoe u dit kunt doen. Je hoeft niet per se een draadloze Xbox-controller te gebruiken als je er ook geen bij de hand hebt. Veel verschillende consoles werken met Xbox Cloud Gaming. Jij kan Lees meer over een van hen hier.

Scrol vanaf hier naar beneden om specifieke stappen voor uw apparaat te vinden.

Android

Android-gebruikers kunnen Download de Xbox Game Pass-app Van de Google Play Store. Je vindt Xbox Cloud Gaming in het hoofdmenu. Selecteer het spel dat je wilt spelen en speel het.

iOS

Dingen zijn een beetje anders op Apple-apparaten. Open op je iPhone of iPad je favoriete webbrowser en ga naar Xbox.com/Play. Meld u aan met uw Xbox-account en u bent klaar om te gaan.

Laptops en desktops

Als je een laptop of desktopcomputer gebruikt, of het nu een Windows-machine of een Mac is, volg dan dezelfde stappen hierboven om toegang te krijgen tot Xbox Cloud Gaming vanuit je favoriete webbrowser.

Op Windows-apparaten kunt u de Xbox-app ook downloaden van de Microsoft Store. Start het op en meld u aan bij uw Xbox-account. Ga naar het tabblad Game Pass bovenaan de pagina en klik vervolgens op Cloud Gaming. Je bent klaar om te gaan.

READ  Het is een grote Bungie-dag op Xbox Game Pass

Xbox-serie X | S en Xbox One

Als je familie Doen Als je een Xbox bij de hand hebt, kun je de console nog steeds gebruiken om toegang te krijgen tot Cloud Gaming. Zorg ervoor dat de betreffende Xbox de nieuwste firmware gebruikt. Meestal wordt deze update automatisch uitgevoerd, maar alleen als:

Druk op de Xbox-knop bovenop de controller om de gids te openen, selecteer vervolgens Profiel en systeem en vervolgens het menu Instellingen. Selecteer in Instellingen Systeem en vervolgens Updates. Als de console een update nodig heeft, kunt u deze hier downloaden en installeren. Als het al de nieuwste firmware gebruikt, bent u klaar om te gaan.

Om Cloud Gaming te starten, drukt u op de Xbox-knop boven aan de console om de gids te openen en selecteert u vervolgens Mijn games en apps. Selecteer vanaf daar Alles weergeven.

Dan wil je een hele bibliotheek kiezen, en binnen die lijst selecteer je Xbox Game Pass. Selecteer vanaf daar een game uit de lijst met het Cloud-pictogram ernaast om het te spelen.

Het cloudpictogram ziet er als volgt uit:

Dingen waar u op moet letten

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat Xbox Cloud Gaming, althans in Australië, nog in bèta is. Het vereist een internetverbinding van minimaal 20 Gbps, dus Voer eerst een snelheidstest uit Om ervoor te zorgen dat de verbinding met waar u verblijft deze statistiek kan bereiken. U kunt enige verwarring of consolevertraging opmerken als de verbinding niet snel genoeg is om de stream te verwerken.

Ten tweede, houd altijd rekening met uw datalimieten. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent de 4G- of 5G-hotspot van uw mobiele telefoon als wifi-verbinding te gebruiken. Hoewel het meer dan snel genoeg is om Xbox Cloud Gaming uit te voeren, zal het behoorlijk wat gegevens opslokken. Zorg dat je het bijhoudt, zodat je volgende maand niet voor een nare verrassing op je telefoonrekening komt te staan.

READ  Bedrock-bèta met Caves and Cliffs-thema arriveert in Windows, Android en Xbox One

Verder, veel plezier! Maak indruk op je vrienden en familie met je vermogen om in het oog springende next-gen games te spelen zonder dat er een console in zicht is!

Written By
More from Vanessa Hale
Microsoft Teams en Xbox Live waren meer dan 2 uur offline, maar ze herstelden zich
Verschillende Microsoft-services, waaronder Microsoft Teams en Xbox Live, waren donderdagavond meer dan...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *