Zo lees je ook meer boeken in minder tijd

Voor velen staat het misschien op hun lijst met goede voornemens: meer boeken lezen. Maar dit kan erg moeilijk zijn als je niet veel vrije tijd hebt. Met deze handige tips zul je, zelfs met een beetje tijd, erin slagen om je leesdoelen te bereiken!

Gestelde doelen

Het is verstandig om jezelf vooraf een leesdoel te stellen. Begin niet meteen te veel, het moet nog kunnen. Als je niet één boek per week kunt lezen, kies er dan voor om twee boeken per maand te lezen. Probeer het ook Goed gelezenImplementatie. Met deze app kun je een uitdaging aangaan, andere lezers volgen en ook recensies schrijven over de boeken die je hebt gelezen.

tijd plannen

Maak tijd om te lezen. Al is het maar 30 minuten voor het slapengaan of 45 minuten tijdens het ontbijt. Plan deze leestijd in je agenda. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​bepaald aantal pagina’s of hoofdstukken per dag te lezen. Je bent dus niet beperkt in de tijd.

Doe mee met de leesclub

Start een nieuwe leesclub of sluit je aan bij een bestaande. Een boekenclub als deze is een leuke en ontspannende manier om meer te gaan lezen. En het is ook een goed excuus om je vrienden vaker te zien. Dus winnen!

Altijd een boek bij de hand

Probeer te lezen wanneer je vrije tijd hebt. Dit kan in de trein zijn of in de wachtkamer bij de tandarts. Daarom is het altijd handig om een ​​boek mee te nemen in je tas. Of u kunt natuurlijk een audioboek naar uw telefoon downloaden. Zou jij ook wel gek zijn op zo’n boek vol leesvoer in je tas en ben je niet zo’n fan van e-readers? Dan is een bundelweergave (boekvorm, waarbij de pagina-indeling van één pagina van een conventioneel boek dwars op twee pagina’s wordt afgedrukt, editor) wellicht iets voor u.

READ  geen 4G op KPN-netwerk na recente Galaxy S20-update (opgelost!)

Lees ook
Waarom diepe slaap een van je goede voornemens voor het nieuwe jaar zou moeten zijn

tijdsverspilling

Ben je aan een boek begonnen en merkte je na ongeveer 30 pagina’s dat je het niet leuk vond? Stop dan met lezen en begin aan een nieuw boek. Het is een zonde om met tegenzin te lezen. Dit is niet alleen tijdverspilling, maar het neemt ook het plezier van het lezen weg. Dat zou jammer zijn!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en cadeaus? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

bron: libel | Foto: GettyImages

More from Madison Garrett
Cal Football: Big Game Thread
Cal en Stanford brengen identieke 0-2-records naar een leeg Memorial Stadium voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *