Zo plan je je reis verstandig met Google Maps

Het kan weer: Plan een weekendje weg of een hele reis naar een ander land. Prima, maar misschien kun je daar wat hulp bij gebruiken. Het is beschikbaar in de vorm van Google Maps. Zo gebruik je deze apps bij het plannen van de perfecte reis. Al kan Google natuurlijk niet veel aan het weer doen.

Zo ziet u de beste brandstofprijs in uw regio

Het is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp van discussie: stijgende brandstofprijzen. Helaas is die in een ander land vaak net zo hoog als in Nederland. Op Google Maps kun je niet alleen naar benzinestations zoeken (door simpelweg ‘tankstation’ in de zoekbalk te typen), maar je kunt ook direct op de kaart zien hoeveel brandstof kost.

Vermijd tolwegen

Soms kan de reis erg duur worden, bijvoorbeeld als je ineens een tolweg tegenkomt. Wist je dat een van de duurste wegen in Europa de Frejus Road-tunnel is? De vergoeding is maar liefst 47,40 euro. Hetzelfde geldt voor de Mont Blanc-tunnel. Dit is dus een goede reden om in Google Maps aan te geven dat je tolwegen wilt vermijden (zoveel mogelijk natuurlijk): klik op “Route” na het zoeken naar je bestemming, ga dan naar het icoontje met de sliders aan de rechterkant en kies ” Vermijd” tolwegen.

Zo plan je je reis verstandig met Google Maps

Zorgen voor een duurzamer gebruik van brandstof

Die dure brandstof zuigen ze overal op, maar als je echt niet kunt fietsen of treintje rijden, weet je zeker dat je brandstofverbruik in ieder geval zo laag mogelijk is. Google Maps kan u helpen bij het kiezen van de meest brandstofzuinige route, maar deze is niet in alle landen beschikbaar. Ga hiervoor naar de drie stippen wanneer je op een route bent, kies vervolgens Route-opties en vervolgens Prefereer brandstofbesparende routes.

Zoek het juiste moment

Een veelgemaakte fout wanneer mensen Google Maps gebruiken om hun reis te plannen, is dat ze dit niet op tijd doen. Als je om 2 uur ’s nachts de weg naar Soleil Road opzoekt, krijg je een heel andere tip dan wanneer je zoekt op “Black Friday”. Vergeet dus bij het navigeren niet de juiste tijd in Google Maps te kiezen, want deze kan sterk variĆ«ren. Te voet ben je misschien veilig, maar met de auto of het openbaar vervoer maakt het zeker een verschil.

Profiteer van groepsvermeldingen

Stel dat je een roadtrip op Kreta hebt geboekt, dan is het handig om te delen wat je van plan bent met de mensen met wie je reist. Zo hoef je niet elke keer als je gaat met elkaar te communiceren in WhatsApp, maar kun je gewoon de pinnen volgen op de opgeslagen reis. Ga hiervoor naar Opgeslagen onderaan het scherm en kijk vervolgens naar de Lijsten van de rit die je wilt delen. Tik erop en je kunt ‘Delen’ taggen met wie je deze reis wilt delen. Je kunt mensen ook toegang geven met bewerkingsrechten.

Zo plan je je reis verstandig met Google Maps

Toon route offline

Veel mensen denken dat je altijd online moet zijn om Google Maps te gebruiken, maar dat is gelukkig niet het geval. Daarvoor moet je wel wat voorbereidingen treffen, want je moet eerst de offline kaart downloaden van het gebied waar je naartoe gaat. handvat Ga hiervoor in je profielfoto naar “Offline Maps” en kies “Selecteer je eigen kaart” om zelf een gebied te kiezen om te downloaden. Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld wanneer u dit doet, want dat bespaart gegevens. Het is erg handig om naar landen te gaan waar je geen grote dekking hebt, al gaat het in de meeste gevallen om het volgende: het is goed om het te hebben voor het geval dat, zonder dat het nodig is.

Zo plan je je reis verstandig met Google Maps

Heeft u ooit veel succes gehad met Google Maps? Deel je reisverhalen in de reacties onder dit artikel.

READ  Jouw bericht op tv tijdens de Top 2000? Download de NPO Radio 2 app - Nieuwsbericht
More from Madison Garrett
Het installeren van updates is niet altijd verplicht voor medewerkers
29 procent van de werknemers maakt ruzie met hun IT-afdeling over het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *