Zo stel je je iPhone in en bereid je hem voor

Heb je voor het eerst een iPhone en heb je hulp nodig? In deze handleiding leggen we je alles uit over het instellen van je iPhone en het gebruiksklaar maken.

Lees verder na de aankondiging.

Je iPhone instellen en voorbereiden

Geen idee met je nieuwe iPhone. Je moet dus zelf uitvinden hoe het apparaat werkt, of informatie opzoeken op internet. Dus in dit artikel beginnen we met de absolute basis. Je haalt je nieuwe iPhone uit de doos en wilt aan de slag: hoe werkt dat?

De eerste stap is het plaatsen van uw simkaart. Hiervoor zit een houder aan de rechterkant van je toestel. Duw deze met een paperclip (of een speciale pin uit de verpakking) naar binnen zodat de houder uit de sleeve steekt. Plaats vervolgens je simkaart in de houder – dat kan maar op één manier. Plaats de houder vervolgens terug op het deksel.

Schakel de iPhone voor de eerste keer in

Zet je iPhone aan door op de aan/uit-knop aan de zijkant te drukken. Nu moet je enkele stappen volgen om het apparaat in te stellen:

 1. Kies de taal waarin u de iPhone wilt laten werken;
 2. Kies het land waarin u zich bevindt;
 3. Als beginnende gebruiker is dit waarschijnlijk je eerste iPhone, dus je kunt geen ander Apple-apparaat gebruiken om in te loggen. Kies dus “Handmatig configureren”;
 4. Selecteer je wifi-netwerk en voer het wachtwoord in;
 5. Je iPhone is nu geactiveerd.

Nu kunt u een aantal opties instellen, zoals gezichtsherkenning (gezichts-ID). U kunt ervoor kiezen om dit direct te doen door op Doorgaan te klikken. Dan krijg je automatisch de instructies te zien. Als je nog niet zeker weet of je dat wilt, tik je op Later configureren in Instellingen. Dan kun je het altijd weer aanpassen.

maak een Apple ID aan

Ook belangrijk: maak een Apple ID aan. Dit heb je nodig om je telefoon te beschermen, bijvoorbeeld om apps te downloaden, daarover later meer. U maakt een Apple ID aan tijdens het instellen van uw iPhone:

READ  Download, activeer en gebruik de DigiD-app op uw smartphone
 1. Tik op “Wachtwoord vergeten of Geen Apple ID” en vervolgens op “Maak gratis Apple ID aan”;
 2. Vul je naam en geboortedatum in en klik op “Volgende”;
 3. Voer uw e-mailadres in en selecteer “Doorgaan”;
 4. Kies een sterk wachtwoord van minimaal 8 karakters en voer het in;
 5. Voer nu uw telefoonnummer in, aangezien dit wordt gebruikt om u een verificatiecode te sturen;
 6. Tring-tring: Voer de code in die je zojuist hebt ontvangen en selecteer OK.

Je hebt nu bijna een Apple ID. U hoeft alleen uw e-mailadres te bevestigen door op E-mailadres verifiëren te klikken. U ontvangt nu een verificatiecode in uw e-mailprogramma en moet deze opnieuw invoeren op de iPhone.

Ook handig: zo bescherm je je Apple ID extra sterk

Stap je over van de ene iPhone naar de andere?

Vroeger was schakelen tussen iPhones erg moeilijk, maar tegenwoordig is het heel eenvoudig. In het onderstaande artikel leggen we precies uit hoe je al je persoonlijke gegevens – zoals contacten, gedownloade apps en e-mails – van de ene Apple-telefoon naar de andere kunt overbrengen. In de bijbehorende video laten we zien hoe de stappen eruit zien.

Hoe een oude iPhone over te zetten naar een nieuwe
En zo ga je van Android-telefoon naar iPhone
Tip: Deze iPhone-instellingen kun je het beste zo snel mogelijk aanpassen

iPhone-bestandsoverdracht: zo zet je alles over van je oude apparaat naar je nieuwe iPhone

Maak kennis met iPhone

ik belde Het is de go-to-site voor alle Apple-gebruikers sinds de oprichting in 2007. We helpen nieuwkomers graag op weg met onze beginnershandleidingen. Zo leggen we uit hoe je kunt videobellen met iPhone, wat de beste apps zijn en welke trucs je kunt gebruiken om betere foto’s te maken. Lees meer in onze iPhone Beginners Guide, of klik op een van de onderstaande links.

READ  De nieuwste generatie My BMW App nu beschikbaar voor Nederlandse BMW rijders en fans.
More from Madison Garrett

Nieuws uit Berkelland »Overlast door crossmotoren in Borculo

Door Redactie op 04-10-2020 BORCULO – De politie heeft vandaag (zondag 4...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *