‘Zo veel geschreeuw in mij’ – de sluiting van Google Stadia verbaasde indie-ontwikkelaars

Zoom / Alsof het nooit is gebeurd.

Oric Lawson / Getty Images

Byte Source Studios Voorzitter Nicodim Swider had net nog een laatste sessie opgezet om tot diep in de nacht bugs te pletten. Na vier lange maanden van transferwerk was zijn kleine Poolse studio eindelijk klaar om een ​​halfafgewerkt ontwerp in te dienen dat alle ‘must-fix’-bugs zou aanpakken die Google vóór de wedstrijd had geïdentificeerd. spring uitdaging Het kan eindelijk worden gelanceerd op Stadia.

Toen Swider tijdens zijn treinreis naar huis door het nieuws bladerde, zag hij wat hij een ‘horrorbericht’ noemde op zijn telefoon. Stadia is gesloten. Al zijn overgedragen werken zullen voor niets zijn.

“L [thought] “Er waren geruchten… die niet waar konden zijn,” zei Swayder. In een YouTube-video In de onmiddellijke nasleep van de sluiting. “[Then] ik zag [it was an] Officiële verklaring over Stadia.

“Ik begon een beetje te rillen”, herinnert Swayder zich. “We hebben veel moeite gedaan, veel moeite om dit voor elkaar te krijgen … maar alles [is] Weg, al het werk weg.”

verborgen kant

Swider was niet de enige Stadia-ontwikkelaar die Google verbaasde Eind september aankondiging De livestreamingdienst wordt in januari gesloten. De gamemakers die met Ars hebben gesproken (en enkele van de abonnee zij Verrassing op mij Sociale mediaZe zeiden allemaal dat ze geen indicatie hadden van plannen om Google te sluiten vóór de openbare aankondiging.

Tijdens correspondentie [with Google]We wisselen e-mails uit – niets heeft ons laten zien dat dit het einde van Stadia zou kunnen zijn, zei Soeder.

READ  iPhone 14 eSIM: wat u moet weten

Nikodem Swider van Source Byte deelt zijn mening over zijn ervaring met het werken bij een niet-opgeladen Stadia-outlet.

Olde Sküul .Games CEO Rebecca Heinemann vertelde Ars dat haar team nog steeds werkt aan de haven van Stadia die gepland is voor het onofficiële kleuraanpassingsspel. Luxor ontwikkeld De ochtend van de aankondiging van de sluiting van Google. Heinemann zei dat ze zich voorbereidde op een marketingvergadering met haar Google-vertegenwoordiger, gepland voor de volgende dag, wanneer ze een werknemer is. Zag het nieuws op de officiële Google-blog.

Heinemann zei dat ze onmiddellijk contact had opgenomen met haar Google-contactpersoon om erachter te komen wat er aan de hand was. “Na twee uur kreeg ik een antwoord met de tekst ‘WTF?'”, herinnert Heinemann zich. … Nou, nu weet ik hoe de allesomvattende vergadering eruit zou zien.’ ‘Dit was een Stadia-medewerker! … dus zelfs zij wisten het niet.”

“Mensen hebben het er vanaf de eerste dag over gehad om het te sluiten… Ik wou dat het niet was gebeurd voordat we het spel konden stoppen!”

Brandon Sheffield van Necrosoft Games

Necrosoft-spellen Regisseur Brandon Sheffield zei dat hij de Stadia Software Development Kit-updates en marketingplannen besprak enkele dagen voor de sluiting van Stadia die de geplande poort van de studio in Hyper Gansport. Sheffield voegde er echter aan toe dat hij altijd had geweten dat deze uitkomst een duidelijke mogelijkheid was.

“Ik bedoel, mensen hebben gesproken over het sluiten van het vanaf de eerste dag,” vertelde Sheffield aan Ars. “Ik wist dat het een risico was omdat Google een groot bedrijf is, en als ze geen grote cijfers zien, of het nu dollars of gebruikers zijn of een ander obscuur nummer, hebben ze de reputatie dingen te stoppen. Ik wou dat het niet zo was gebeurde voordat we de wedstrijd konden stoppen!”

READ  Morgen is het WWDC 2021: iOS 15, M2 MacBook Pro en alles wat we kunnen verwachten

Written By
More from Lesley Curry
Het Beste Raspberry Pi 4 Recensie 2021
Raspberry Pi 4 is bijna een jaar oud en het is een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *