Zonder kabel: speel draadloos virtual reality-games voor pc op Oculus Quest 2 met ‘Air Link’-upgrade

(Krediet: Al Ain)

Oculus Quest 2 heeft een geweldige functie voor pc VR-fans: de mogelijkheid om games van desktop naar headset te streamen zonder kabel.

Momenteel kun je virtual reality-games voor pc spelen op zowel Quest 2 als Quest 1 via Oculus Link, waarvoor een bruikbare USB-C-kabel nodig is om de VR-ervaring van pc naar hoofdtelefoon te laten draaien. Maar de kabel kan de onderdompeling van de VR breken. Het is ook een beetje een sleur. In het ergste geval kunt u het per ongeluk laten struikelen of te ver gaan en het van uw computer verwijderen.

Met Oculus Air Link kunt u echter ook de virtual reality-ervaring van uw pc via Wi-Fi bij u thuis uitzenden.

Taak 1 aangesloten op de USB-C Oculus Link-kabel.

Het bedrijf schreef in Blogpost

Sterke wifi betekent dat de VR-speelruimte zich ideaal bevindt binnen 6 meter van de wifi-router. Het bedrijf raadt ook aan om de Quest 2-headset te gebruiken op een 5 GHz wifi-signaal op een 802.11ac of 802.11ax (wifi 6) router. Ten slotte is het het beste om uw netwerk rustig te houden terwijl u de Air Link-functie gebruikt.

Oculus waarschuwt dat Air Link als bètafunctie zal arriveren, dus het werkt mogelijk niet soepel. “We zullen Air Link in de loop van de tijd verbeteren, inclusief prestaties, visuele kwaliteit en de mogelijkheid om te werken in minder dan ideale draadloze scenario’s”, voegt het bedrijf eraan toe.

Om Air Link in te schakelen, moeten eigenaren van Quest 2 eerst de Oculus v28-update downloaden voor zowel hun pc als hoofdtelefoon; Binnenkort komt er een update uit. “Ga vervolgens naar Instellingen> Beta in de pc-app en schakel de Air Link-schakelaar in. Zet vervolgens je Quest 2-headset op, ga naar Instellingen> Experimenteel en schakel Air Link in”, zegt Facebook.

READ  Rune II Free Games Pc om de laatste versie te downloaden

Aanbevolen door onze redactie

Helaas komt de Air Link voorlopig alleen naar Quest 2. Facebook vertelt ons: “Hoewel we ondersteuning voor de originele Quest in de toekomst niet hebben uitgesloten, concentreren we ons op het verbeteren van de Air Link om eerst de best mogelijke Quest 2-ervaring te zijn.”

Het andere belangrijke kenmerk van de Quest 2-pijplijn is ondersteuning voor een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz, die hoger is dan 90 Hz. “Ontwikkelaars kunnen binnenkort apps gaan verzenden in de Oculus Store die lokaal op 120Hz draaien, terwijl Quest 2-gebruikers zich kunnen abonneren op de 120Hz-optie via een bètapaneelschakelaar om deze apps met hogere framesnelheden uit te proberen”, zegt het bedrijf.

Facebook is van plan om een ​​120Hz-optie toe te voegen in een toekomstige softwareversie van Quest 2.

Written By
More from Max Mcgee

Het Taiwanese classificatiebord onthult The Great Ace Attorney Chronicles voor pc, PS4 en Switch

The Great Ace Attorney Chronicles wordt beoordeeld door de Taiwan Digital Games...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *