Zoom, Webex, GoToMeeting, BlueJeans komen naar Facebook Portal

Mark Zuckerberg, chief executive officer en oprichter van Facebook Inc., arriveert op woensdag 23 oktober 2019 voor een hoorzitting van het House Financial Services Committee in Washington, DC, VS.

Andrew Harrer | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Facebook kondigde woensdag aan dat apps voor videovergaderingen met de kop van Zoom over een paar weken naar zijn Portal-apparaten voor videogesprekken zullen komen.

Zoom, BlueJeans, LogMeIn’s GoToMeeting en Cisco’s Webex komen in september aan op de Portal Mini, Portal en Portal +. De videogespreksdiensten zullen “in de toekomst” op de Portal TV verschijnen.

De toevoeging van deze populaire video-conferencing-apps zou een grote zegen moeten zijn voor de Portal, een van de weinige spelen in hardware van het socialemediabedrijf naast de Oculus virtual reality-headsets.

Apps voor videoconferenties hebben een grote stijging in het gebruik gezien doordat meer mensen vanuit huis werken als gevolg van de coronavirus-pandemie. De mobiele app van Zoom had in mei 173 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, tegen slechts 14 miljoen in maart, volgens app-analysebedrijf Apptopia. Webex had meer dan 500 miljoen gebruikers die in april 25 miljard vergaderminuten genereerden, een verdrievoudiging van het volume in februari, vertelde Cisco-CEO Chuck Robbins aan analisten tijdens het bedrijf. driemaandelijkse inkomstenoproep in mei.

Facebook introduceerde zijn eerste Portal-apparaten in 2018, maar ze hadden aanvankelijk moeite om acceptatie te krijgen vanwege privacyproblemen. Portaaleenheden kregen eerder dit jaar wat grip, online uitverkocht bestellingen van thuiswerk volgen.

Momenteel kan Portal worden gebruikt om videogesprekken te voeren via Messenger, WhatsApp en Workplace, de bedrijfscommunicatiesoftware van Facebook.

–CNBC’s Jordan Novet bijgedragen aan dit rapport.

READ  De nieuwste concepttelefoon van OnePlus is een 8T die van kleur verandert en beweging volgt
Written By
More from Aubrey Mason

Binnenkort weet iedereen met wie je foto’s en video’s deelt dat je een Pixel hebt

IMG is de meest voorkomende bestandsnaam voor afbeeldingen die uit camera’s komen,...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *