Zorgaanbieders willen online privacy beter beschermen: meld u binnenkort aan met de DigiD-app met ID-verificatie – Was het oplichterij?!

Inloggen bij uw zorgverlener kan alleen via de DigiD app met ID-verificatie. Dit meldt security.nl. Zorgpartijen willen uw privégegevens beter beveiligen.

Het gebruik van DigiD en identiteitsverificatie maakt het voor kwaadwillenden moeilijker om toegang te krijgen tot uw privé-informatie en gezondheidsgegevens, zoals zoekresultaten en drugsgebruik.

Hoe het werkt?

Je hebt altijd een mobiele telefoon of tablet nodig om in te loggen. U moet dan de DigiD-app downloaden uit de App Store of Google Play. Je kunt er hier een nemen Vind een handig stappenplan om de DigiD-app te activerenAls je dat nog niet hebt gedaan.

Eenmalige identiteitsverificatie

Upgrade dan uw DigiD-app naar een hoger beveiligingsniveau door één keer een extra controle (ID-verificatie) van uw paspoort, rijbewijs of ID-kaart aan de app toe te voegen. Deze gegevens worden gecontroleerd bij de National Identity Data Service of het RDW Rijbewijsregister. DigiD slaat deze gegevens niet zelf op. Ze registreren alleen dat de controle met succes is voltooid.

Inmiddels hebben 4,5 miljoen Nederlanders al een eenmalige identiteitsverificatie aan hun DigiD-app toegevoegd. De regering lanceerde onlangs de campagne “Veilig met mijn gezondheidsgegevens, goed idee!”. Het werd gelanceerd om meer mensen op de verandering te wijzen.

Bron: Security.nl

READ  Elektor Industry - Componenten en montagemethoden (gratis download)
More from Madison Garrett

Rays, Astros Set Game 5 Starters

De Rays en Astros hebben hun starters ingesteld voor Donderdag Game 5...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *