ZTE Axon 20 5G is de eerste smartphone met een under-display camera

ZTE plaagt de Axon 20 5G nu al een paar weken. Het is begrijpelijk voor het bedrijf om dit nieuwe apparaat zwaar te pushen, omdat het de eerste commerciële smartphone is die under-display cameratechnologie naar de consument brengt. Hoewel we al een goed idee hadden van wat we van het apparaat konden verwachten, heeft ZTE eindelijk officieel de ZTE Axon 20 5G gelanceerd.

ZTE Axon 20 5G: Specificaties

Specificatie ZTE Axon 20 5G
Afmetingen en gewicht
 • 172,1 × 77,9 × 7,9 mm
 • 198 g
Scherm
 • 6,92 ″ FHD + OLED-scherm
 • 20,5: 9 beeldverhouding
 • 10-bits kleurdiepte
 • 100% DCI-P3
 • Camera onder het scherm
SoC Qualcomm Snapdragon 765G:

 • 1x Kryo 475 (op ARM Cortex-A76 gebaseerd) Prime core @ 2,4 GHz
 • 1x Kryo 475 (op ARM Cortex-A76 gebaseerd) Prestatiekern @ 2,2 GHz
 • 6x (ARM Cortex-A55-gebaseerd) Efficiëntie-kernen @ 1,8 GHz
 • 7nm EUV-proces

Adreno 620

RAM en opslag
 • 6 GB + 64 GB
 • 8 GB + 128 GB
 • 12 GB + 256 GB
Batterij opladen
 • 4220 mAh-batterij
 • 30W snel opladen
Vingerafdruksensor Vingerafdruksensor op het display
Achteruitrijcamera
 • Primair: 64 MP
 • Ondergeschikt: 8 MP
 • Tertiair: 2 MP
 • Kwartair: 2 MP
Voor camera 32 MP
Andere mogelijkheden
Android-versie MiFavor 10.5 UI gebaseerd op Android 10

OEM’s van smartphones zijn steeds meer bezig om consumenten de meest meeslepende ervaring op hun smartphones te bieden. Deze zoektocht resulteerde in het elimineren van telefoonbehuizingen om de dunne randen te worden die ze momenteel zijn, en later zelfs met de introductie van gebogen schermen om de randen nog verder te verkleinen. De volgende stap was het elimineren van de sensoren die ruimte innemen aan de voorkant van het apparaat, en deze zijn ofwel naar de rand op het bovenste paneel geduwd of vervangen door software van bedrijven zoals Elliptic Labs.

De enige overgebleven uitdaging is de camera aan de voorkant, die de enige onuitwisbare stip op de voorkant blijft. We kunnen het dichtst bij een ervaring op volledig scherm komen met een pop-up- of flip-camera, maar deze mechanismen nemen veel ruimte in het apparaat in beslag en zijn slechts een noodoplossing. En dus was de race begonnen voor een camera-oplossing onder het scherm die de camera recht onder het scherm duwt en de gebruiker informeert dat hij er alleen is als hij wordt opgeroepen. We hebben prototypes gezien van Samsung-scherm, OPPO, en Xiaomi in het verleden, maar deze leden allemaal onder een slechte beeldkwaliteit en problemen met verblinding, helderheid en waas.

“De uitdaging bij het maken van een onderbeeldcamera en gezichtsontgrendeling is dat de kathodelaag, een dunne laag metaal die het hele oppervlak van het scherm bedekt, veel licht absorbeert, vooral in het golflengtebereik dat nodig is voor de gezichtsontgrendelingssensoren. functie ”, legt Michael Helander, medeoprichter en CEO van OTI Lumionics, een in Canada gevestigd bedrijf dat zijn ConducTorr-kathodepatroonmateriaal ontwikkelt voor gebruik in mobiele apparaten van de volgende generatie. Hoewel de eerste mobiele apparaten met de materialen van OTI pas in 2021 worden verzonden, is China gevestigd Visionox heeft al zijn eigen in massa geproduceerde camera-oplossing voor onder het beeldscherm ontwikkeld, ‘InV See’ genaamd. Nu is de ZTE Axon 20 5G de eerste smartphone geworden die de cameratechnologie onder het scherm overzet van een prototype naar een consumentenapparaat.

ZTE stelt dat deze under-display cameratechnologie mogelijk is gemaakt door het samenspel tussen vijf kerntechnologieën: een speciaal display-materiaal, een dual-control-chip, een uniek stuurcircuit, een speciale pixelmatrix en een zelfontwikkeld schietalgoritme. Het nieuwe weergavemateriaal verbetert de lichtinvoer naar de camera aan de voorkant, terwijl de chip en het circuit de synchronisatieproblemen van kleuren en conventionele schermen oplossen bij gebruik van een camera onder het scherm. De speciale pixelmatrix optimaliseert de pixels om de weergaveconsistentie te verbeteren, terwijl het algoritme de helderheid van foto’s optimaliseert en verbetert. De algemeen directeur van de Axon-producten van ZTE heeft een steekproef gedeeld van de camera aan de voorzijde van de Axon 20 5G om de mogelijke beeldkwaliteit te demonstreren.

De rest van de ZTE Axon 20 5G is zoals verwacht van een conventionele smartphone van glasplaat in 2020. Je krijgt een vrij groot scherm van 6,92 ″, en hoewel het “slechts” FHD + is, zou dat voor de meeste mensen moeten werken. ZTE heeft ervoor gekozen om te kiezen voor de Qualcomm Snapdragon 765G in plaats van een echt vlaggenschip SoC, maar de Snapdragon 765G is op zichzelf behoorlijk behoorlijk. Consumenten zullen ook redelijk wat opties hebben voor RAM en opslag. De opstelling van de camera aan de achterzijde lijkt ook bekwaam te zijn, met een 64 MP hoofdcamera geflankeerd door drie andere camerasensoren.

Prijs en beschikbaarheid

De ZTE Axon 20 5G is verkrijgbaar in vier kleuren: blauw, zwart, paars en oranje. De prijzen voor verschillende modellen zijn als volgt:

 • 6 GB + 128 GB: CNY 2198 (~ $ 322 / ₹ 23.500)
 • 8 GB + 128 GB: CNY 2498 (~ $ 366 / ₹ 26.750)
 • 8 GB + 256 GB: CNY 2798 (~ $ 410 / ₹ 30.000)

Momenteel is het apparaat beperkt tot de Chinese markt, aangezien ZTE geen plannen heeft om het naar andere markten te brengen.

READ  Van Google Pixels wordt gezegd dat ze vandaag je hartslag en ademhaling beginnen te lezen - hier is hoe het werkt
Written By
More from Aubrey Mason

Dead Space heeft geen remake nodig, maar hier is hoe het ervan kan profiteren

Er zijn maar weinig games die zo goed standhouden als Dead Space....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *