10 redenen waarom elke gamer een VPN nodig heeft

10 redenen waarom elke gamer een VPN nodig heeft

Het aantal gamers dat gebruikmaakt van VPN-providers (Virtual Network) is de afgelopen jaren enorm gestegen. Als je nog nooit eerder een VPN hebt gebruikt om toegang tot internet te krijgen, hebben we 10 dwingende redenen waarom je dat zou moeten doen – of je nu de spelsnelheid wilt verhogen, lag wilt verminderen of wilt spelen met vrienden over de hele wereld.

Zoals een VPN ExpressVPN Het werkt naadloos op Android-, Windows-, macOS- en iOS-apparaten, en de ExpressVPN-app voor routers maakt het eenvoudig om uw Xbox-, PS5- en Switch-apparaten te beveiligen.

VPN-service leidt uw internetactiviteit via beveiligde servers en houdt u online anoniem. Naast het bieden van betere gegevensbeveiliging, ExpressVPN Het heeft servers in 94 landen (en er komen er nog bij), wat betekent dat je toegang hebt tot meer gamebibliotheken en geo-exclusieve content kunt ontgrendelen. Het is gemakkelijk in te zien waarom we worden beschouwd als een van de beste VPN-serviceproviders.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een VPN is privacy. Als u uzelf wilt beschermen tegen hacks op openbare wifi, kan ExpressVPN uw apparaat versleutelen. Wilt u voorkomen dat uw ISP uw verbindingssnelheden afremt? ExpressVPN heeft u daar ook gedekt.

Klaar om te investeren en uw online game-ervaring vrijwel direct een boost te geven? Ontdek waarom elke gamer (inclusief jijzelf) een VPN nodig heeft en hoe je je vandaag nog kunt aanmelden voor ExpressVPN om de beste deal te krijgen.

Wat is de beste VPN voor gamers?

We raden ExpressVPN aan als de beste VPN voor gaming. Het is snel, gebruiksvriendelijk en biedt een naadloze ervaring op verschillende apparaten, met geweldige apps voor Android, Windows, iOS en macOS, plus ondersteuning voor elke grote gameconsole.

Waarom elke gamer een Virtual Private Network (VPN) nodig heeft

Hier zijn 10 redenen waarom elke gamer in 2023 een VPN nodig heeft:

1. Minder vertragingen en ping-tijden.
Je zult vaak horen dat het gebruik van een VPN ping kan verminderen, maar wat betekent dit? En waarom is het goed voor gamers? Ping is een maat voor hoe lang het duurt voordat gegevens van uw spelapparaat naar de server reizen. Lagere ping betekent minder vertraging, wat op zijn beurt een soepelere gameplay betekent.

READ  Diablo 4's open bèta pc-specificaties zijn niet erg geruststellend

Als je bijvoorbeeld een schietspel speelt op een online server en je blijft vertraging ervaren tussen het indrukken van een toets en het activeren van de trekker, dan heb je een zeer frustrerende en slechte game-ervaring. Aangezien een VPN je ping kan verminderen, zou het ook je gamesessies moeten verbeteren.

2. Toegang tot meer spellen

Nieuwe games worden niet altijd in elk land uitgebracht. Het gebruik van een VPN betekent dat je geografisch geblokkeerde games uit andere regio’s kunt ontgrendelen en spelen. Al met al is het gebruik van een VPN een gemakkelijke manier om een ​​grotere en betere bibliotheek met titels te krijgen, om nog maar te zwijgen van cloudgamingservices om games rechtstreeks van de server naar je apparaat te streamen. Helaas is het gebruik van een VPN met het Steam-platform in strijd met hun gebruiksvoorwaarden.

3. Voorkom DDoS-aanvallen
Meer voorwaarden! Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) stuurt een cyberaanvaller veel verkeer naar een server om te voorkomen dat een gebruiker er toegang toe krijgt. Aangezien een VPN uw IP-adres verbergt, is het onmogelijk om uw netwerk te lokaliseren, waardoor DDoS-aanvallen effectief worden voorkomen – zodat u in alle rust kunt blijven spelen.

4. Speel veilig op openbare wifi
Als je graag de beste pc-games speelt in het buitenland, maakt een VPN het veiliger om verbinding te maken met openbare wifi. Openbare Wi-Fi-netwerken houden vaak uw gegevens in de gaten en zijn daarom kwetsbaarder voor inbreuken. Omdat het uw verbinding doorstuurt via een van zijn VPN-servers met behulp van coderingsprotocollen, kan uw activiteit niet worden bespioneerd.

READ  De Starfield-scheepsbouwer heeft zojuist een uitgebreide upgrade gekregen

5. Bescherm uw gegevens
Een VPN versleutelt je gegevens zodat deze niet kunnen worden gelezen door andere gebruikers of derden. ExpressVPN verbergt uw IP-adres en dankzij AES (Advanced Encryption Standard) krijgt u hetzelfde coderingsniveau als de Amerikaanse overheid. Hoewel deze functie niet specifiek is voor gamen, is het belangrijk voor iedereen op internet die betere bescherming wil.

6. VPN-apps werken op al je apparaten

Hoewel er veel technisch jargon rond VPN’s bestaat, zijn de VPN-apps zelf eenvoudig in te stellen en te gebruiken op een groot aantal apparaten.

ExpressVPN kan tegelijkertijd worden uitgevoerd op uw gaming-pc, gaming-laptop, smartphone, internetrouter en zelfs uw console. Er is een speciale mobiele en desktop-app met een ongelooflijk gestroomlijnde interface, evenals een Google Chrome-extensie als u uw verbinding en locatie vanuit de browser wilt beheren. Tik gewoon één keer om verbinding te maken en de verbinding te verbreken – zo eenvoudig is het.

7. Verminder throttling
Sommige ISP’s vertragen uw snelheid om de bandbreedte te beperken, en dat kan alleen maar slecht nieuws zijn voor online games. Wanneer een VPN is verbonden, kan uw internetprovider uw gegevens niet lezen, zodat uw bandbreedte niet wordt beperkt (uw verbinding wordt vertraagd) en u uw snelheden behoudt.

8. Toegang tot vroege games en exclusieve content
Dit punt spreekt voor zich. Ontwikkelaars lanceren games soms eerder in sommige regio’s dan in andere. Als je niet kunt wachten om de nieuwste game te spelen, maar deze eerst alleen in één land beschikbaar is, kun je door een VPN te gebruiken om verbinding te maken met een server in dat land, de game bij de lancering spelen.

Op dezelfde manier kun je een VPN gebruiken om exclusieve content, deals en goodies zoals extra buit of wapens te ontgrendelen. Vergeet niet om te controleren of u geen platformregels overtreedt.

9. Speel wereldwijd met andere spelers
Een van de geneugten van online gamen is spelen met vrienden. Als je een groep gamevrienden buiten je land hebt, betekent het gebruik van een VPN dat je je regio kunt wijzigen in die van hen en samen kunt spelen wanneer je maar wilt.

READ  De aankomende veelgestelde vragen over Steam Deck kunnen ons nog een paar dingen leren voor de lancering

Dit is handig omdat veel online games, vooral MMO’s, je indelen in verschillende servers op basis van de regio waarmee je verbonden bent. Met een VPN kun je verbinding maken met de regio’s van je vrienden, een game met ze spelen en leuke tijden beleven.

10. Het gebruik van een VPN is legaal (in de meeste landen)
Wacht – Wordt VPN niet afgekeurd? Nou, eigenlijk niet. Het gebruik van een VPN is volledig legaal in de VS, Canada, het VK en het grootste deel van Europa. In Rusland, China, Iran en Irak zijn er wetten om te beperken waarvoor u een VPN gebruikt, en in sommige gevallen kunt u alleen een door de overheid goedgekeurde service gebruiken (of helemaal niet).

Als u vermoedt dat u zich in een land bevindt dat het gebruik van VPN verbiedt, doe dan altijd uw onderzoek om erachter te komen wat wel en niet is toegestaan. Het is altijd beter om een ​​betaalde VPN-service te kiezen dan een gratis VPN, omdat deze geen gegevens verzamelt en over het algemeen een betere beveiliging biedt. ExpressVPN registreert uw activiteit, browsegeschiedenis of bestemming niet.

Begin vandaag nog met het gebruik van ExpressVPN

We houden van het feit dat ExpressVPN werkt, zoals het hoort, elke keer weer. ExpressVPN is niet noodzakelijkerwijs een goedkope VPN, maar biedt over de hele linie de beste prestaties voor uw geld. U krijgt 24 uur per dag premium live ondersteuning en tot 8 verbindingen tegelijkertijd, op pc, Mac, mobiele apparaten, PS5, Xbox, Switch en meer.

Lees onze ExpressVPN review en ExpressVPN FAQ gids voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *