2 Sleutel beschuldigde Swapna Suresh, Sandeep Nair in hechtenis genomen vanuit Bengaluru

NDTV News

Swapna Suresh en Sandeep Nair zijn in hechtenis genomen.

Thiruvananthapuram:

Twee van de belangrijkste beschuldigden bij de smokkel van 30 kg goud via diplomatiek kanaal in Kerala’s Thiruvananthapuram zijn door Bengaluru in hechtenis genomen door de National Investigation Agency.

Swapna Suresh en Sandeep Nair werden vermist omdat hun naam in de zaak opdook. Een andere verdachte, Sarith, is al gearresteerd door de douane (preventieve) afdeling.

De NIA had de FIR op vrijdag geregistreerd onder de wet inzake onwettige activiteiten (preventie) en zei dat het de sonde heeft opgepakt omdat de zaak internationale banden heeft en aangezien de eerste onderzoeken hebben onthuld dat de opbrengst van het gesmokkelde goud kan worden gebruikt voor de financiering van terrorisme in India.

De douane heeft een andere persoon uit Malappuram in verband met deze zaak in hechtenis genomen, en bronnen bij de douane zeggen enig bewijs te hebben van hun betrokkenheid bij deze zaak en dat hij moet worden ondervraagd. Een douanebeambte zei dat hij zal worden voorgelegd aan de magistraat, maar heeft op dit moment geen details van de persoon onthuld.

“Het maakt niet uit hoe hoog iemand staat, de wet staat boven hen. En we zullen ze krijgen”, zei douanecommissaris Sumit Kumar tegen NDTV.

De in de zaak genoemde verdachten zijn Sarith, Swapna Prabha Suresh, Fazil Fareed en Sandeep Nair.

Oppositieleider in Kerala, Ramesh Chennithala, heeft beweerd dat de verdachte is geholpen door de staatspolitie.

‘Hoe kan Swapna Suresh Bengaluru bereiken als er een drievoudige afsluiting aan de gang is in de stad Thiruvananthapuram? Het is duidelijk dat de politie haar heeft geholpen’, beweerde Chennithala.

READ  Sudeeksha Bhati, vrouw, studeert in de VS, omgekomen bij ongeval in UP na vermeende intimidatie

BJP-president K Surendran heeft een soortgelijke bewering geuit. Hij tweette:

Het goud met een waarde van ongeveer Rs 15 crore werd in beslag genomen door de Customs (Preventive) Commissionerate, Kochi. Swapna Suresh, Sarith en Sandeep Nair van Thiruvananthapuram en Fazil Fareed of Ernakulam zijn in de smokkelzaak als verdachte vermeld.

Mevrouw Suresh is een voormalig medewerker van het consulaat van de VAE en een voormalig marketingfunctionaris van een bedrijf dat is verbonden met de afdeling informatietechnologie van Kerala. Het kabinet van de minister-president zei dat haar contract werd beëindigd nadat de ernstige beschuldigingen opdoken.

De oppositie beweerde dat de verdachte banden heeft met het kabinet van de minister-president en dat het pogingen waren om haar te beschermen. De Chief Minister heeft dit ontkend. Een IAS-officier is uit het kabinet van de minister-president verwijderd en tijdens de protesten van de oppositie vervangen als IT-secretaris.

“Uit het tot dusver verzamelde bewijsmateriaal blijkt dat mevrouw Swapna Suresh een cruciaal lid is van een bende die zich bezighoudt met het smokkelen van grote hoeveelheden goud naar India door het oplichten van overheidsinstanties en douane door middel van diplomatieke bescherming en verder heeft zij samengespannen en heeft actief meegewerkt om de smokkel te vergemakkelijken, ‘zei de douane in een rapport dat aan de rechtbank werd voorgelegd.

READ  Donald Trump's enorm onnauwkeurige persconferentie over het coronavirus: de 34 wildste regels

De douane beweerde dat de ambtenaren op 5 juli om 13.00 uur begonnen met het controleren van de bagage en dat mevrouw Suresh haar telefoon om 15.15 uur had uitgeschakeld. Het rapport zei dat ze op de vlucht is en een oproep om de sonde te ontwijken vermijdt.

De vrouw van Sandeep Nair – de andere verdachte die in hechtenis is genomen, heeft in haar verklaring aan de douane gezegd dat haar man “goud smokkelde met de hulp van Sarith en Swapna”. Ze zei dat ze dat ook voor andere bendes zouden doen.

‘Mevrouw Swapna zou papieren regelen om de lading van het consulaat uit het luchtvrachtcomplex te halen,’ zei de vrouw van de heer Nair.

Het huis van Sandeep Nair werd overvallen door ambtenaren van de douane van Aruvikkara, meldde persbureau ANI.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *