30 geoptimaliseerde games beschikbaar bij release Xbox Series-consoles – Gaming – Nieuws

Ik heb bijna het gevoel dat de grens tussen pc’s en consoles steeds meer verdwijnt.

Mwoa, ik deel dat gevoel niet helemaal. Tenminste, de nieuwe Xbox staat niet dichter bij een pc dan bijvoorbeeld de allereerste Xbox :). Wat een beetje anders is, is dat je nu verschillende versies hebt binnen dezelfde generatie.

De overgrote meerderheid van de code wordt natuurlijk gedeeld tussen alle platforms. Maar als je naar de grafische API kijkt, zijn we sinds de Xbox One begonnen met het delen van veel code tussen Xbox en pc. Het is trouwens nog steeds niet 100% identiek. Ja, dat was altijd mogelijk op de Xbox (al vanaf de eerste Xbox) omdat je “net” een Direct3D-versie erop had staan ​​die je precies zo kunt gebruiken als op de pc. Maar D3D blijft een abstractielaag die minder nodig is op de console, dus er zijn veel dingen die u efficiënter kunt doen op de console met API-aanroepen op laag niveau of directe geheugentoegang. Maar dat hoef je niet te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan shaders die offline op de console direct naar de juiste microcode worden gecompileerd en dan alleen nog maar in het geheugen hoeven te worden gezet, terwijl het op de pc wordt vertaald naar een soort tussenliggende taal en uiteindelijk door de bestuurder naar iets wordt omgezet . die de hardware begrijpt.

Maar juist door deze low-level access zijn er nog heel wat platformspecifieke optimalisaties te doen die niet of minder geschikt zijn voor pc. In zekere zin is het waar dat je met een soort grafische profielen werkt zoals je op de pc hebt, maar in plaats van dat de gebruiker dit kan aanpassen, hangt het af van het soort console dat je hebt. Maar het blijft een hoop werk om het beste uit elk platform te halen.

READ  Details voor pre-order en 25th Anniversary Edition - PlayStation.Blog
Written By
More from Aubrey Mason
Minecraft zal binnenkort Java- en Bedrock-versies samenbundelen
al jaren en jaren, Maine AmbachtDe Java- en Bedrock-versies leefden apart, maar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *