4 kinderen geïdentificeerd onder slachtoffers van vliegtuigcrashes met Air India Express

A man walks near the wreckage of the Air India Express plane on Saturday.

Volgens K Gopalakrishnan, een hoge ambtenaar van het district Malappuram, waren alle zestien inwoners van Kerala. In totaal stierven 18 mensen, waaronder twee piloten.

Details van het vluchtmanifest, vrijgegeven door Air India Express, toonden aan dat het jongste slachtoffer slechts één jaar oud was. De oudste omgekomen passagier was 61.

Volgens de eerste minister van Kerala is een van de slachtoffers positief getest op het coronavirus. Volgens de website van Air India was het vliegtuig een van de repatriëringsvluchten die door de Indiase regering werden uitgevoerd om onderdanen terug te brengen die in het buitenland waren gestrand vanwege reisbeperkingen volgens Covid-19.

Vlucht IX-1344 stortte neer nadat hij van de landingsbaan gleed en in tweeën brak tijdens de landing op Kozhikode Calicut International Airport op vrijdagavond lokale tijd.

De vlucht vanuit Dubai had op dat moment 190 mensen aan boord, aldus Air India Express.

Beelden van de scène van vrijdag toonden een gebroken romp met stukjes van het vliegtuig verspreid over wat leek op een veld, evenals mensen die door het puin zochten.

“Ongeveer 100 ambulancediensten werden ingezet om de gewonde passagiers naar ziekenhuizen te brengen. De gewonden zijn opgenomen in ziekenhuizen in de districten Kozhikode en Malappuram”, aldus een tweet van Gopalakrishnan.

Minister van Burgerluchtvaart Hardeep Singh Puri, die zaterdag in Kozhikode aankwam, tweette dat 149 mensen waren opgenomen in verschillende ziekenhuizen, van wie er drie ernstig gewond raakten. Nog eens 23 zijn ontslagen, zei hij.

Hij zei dat hij aanwezig was om “de balans op te maken van de status (en) de uitvoering van hulpmaatregelen” na de crash, en zou overleggen met hoge burgerluchtvaartfunctionarissen. De vluchtgegevensrecorder en de cockpitvoicerecorder zijn uit het wrak gehaald, zei hij.

Een formeel onderzoek naar de crash zal worden uitgevoerd door het Aircraft Accident Investigation Bureau (AAIB), zei Puri.

READ  CBI betrapt ₹ 424 crore scam; Bulandshahr-bedrijf geboekt

De vlucht schoot onder regenachtige omstandigheden voorbij de landingsbaan, “daalde 10 meter in een helling voordat hij in twee stukken uiteenviel”, vertelde hij vrijdag aan CNN.

Puri bood ook zijn “oprechte condoleances” aan aan de families en vrienden van de doden en wenste de gewonden een spoedig herstel.

Een van de doden bij de crash testte positief voor Covid-19, zei een verklaring van Kerala Chief Minister Pinarayi Vijayan zaterdag.

Vijayan zei dat alle passagiers die in het vliegtuig zaten, zouden worden getest op coronavirus.

In een Twitter-bericht bedankte Shailaja Teacher, de staatsminister van Volksgezondheid, reddingswerkers voor hun tijdige reactie in de nasleep van het incident.

Sommige reddingswerkers moesten prioriteit geven aan het redden van levens en niet iedereen was in staat om de Covid-19-protocollen te volgen, zei de minister.

“We begrijpen dat velen van jullie tijdens het haasten naar de site het COVID-19-protocol niet konden volgen. Het redden van levens was onze prioriteit”, schreef ze. “Nu moeten we echter weer waakzaam zijn. We dringen er bij iedereen die op de crashlocatie is geweest, aan om de nodige maatregelen te nemen om uzelf en anderen te beschermen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *