Live updates over de pandemie van het coronavirus

Live updates over de pandemie van het coronavirus

Toen James Giannetta eind juni zijn broer Russ voor het eerst belde om hem te vertellen dat het coronavirus zich begon te verspreiden in zijn federale gevangenis in Texas, hoorde Russ de angst in zijn stem. ‘Deze plek explodeert,’ waarschuwde James.

Russ kreeg al snel weer een telefoontje: James, een 65-jarige gevangene met diabetes en hiv, had zelf positief getest op het virus. Binnen enkele dagen werd hij met spoed naar een ziekenhuis gebracht toen zijn zuurstofniveau kelderde. Een paar weken later, nadat zijn toestand verslechterde en hij op een beademingsapparaat werd geplaatst, was hij dood.

Omdat het coronavirus zich de afgelopen maanden snel door gevangenissen en gevangenissen in het land heeft verspreid, is de lock-up in Texas waar Giannetta zijn laatste dagen doorbracht de zwaarst getroffen federale gevangenis in de Verenigde Staten geworden.

Meer dan 1.300 van de ongeveer 1.750 gevangenen in de gevangenis en het kamp van FCI Seagoville zijn positief getest op het virus, volgens gegevens van het federale Bureau of Prisons – een verbluffende drie op de vier gevangenen.

Tot nu toe zijn drie gevangenen in de gevangenis, waaronder Giannetta, overleden aan Covid-19.

Vijf Seagoville-gedetineerden vertelden CNN in telefonische interviews van achter de tralies dat ze vreesden voor hun leven terwijl het virus door de gevangenis in de omgeving van Dallas snelde, en dat de drukke omstandigheden het voor hen vrijwel onmogelijk maakten om sociaal afstandelijk te blijven.

Lees hier meer.

READ  'It's a great game': Engeland en Nieuw-Zeeland winnen beide de tweede Test | Engeland vs Nieuw-Zeeland 2022

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *