5 gratis apps om e-books te lezen op een Android-telefoon

Een goed boek kan voor de perfecte ontspanning zorgen na een lange werkdag en weekend. Aan de andere kant kun je ook iets compleet nieuws leren door jezelf onder te dompelen in een e-boek. We hebben vijf krachtige e-readers.

1. eReader Prestigio: de lezer

EReader Prestigio is meerdere keren van naam veranderd, maar dat geeft niet de kwaliteit van de app aan. De app ondersteunt bijvoorbeeld verschillende bestandsindelingen voor e-books: epub, mobi, pdf, html, txt en Adobe DRM? Bovendien kan bijna alles worden aangepast: schermkleur, lettergrootte en marges. De applicatie ondersteunt meer dan 25 talen, heeft een nachtmodus, ondersteuning voor boeken uit cloudopslag en een leesfunctie.

Met eReader Prestigio kunt u een tekst-naar-spraak-systeem kiezen om voor te lezen. Sommige opties zijn tegen betaling. Naast uw eigen boeken krijgt u ook toegang tot een bibliotheek met meer dan een miljoen e-boeken in 25 verschillende talen. De app bevat ook 48.000 gratis boeken.

EReader Prestigio is gratis te downloaden, maar de app bevat advertenties. Je kunt het verwijderen voor 4,99 €.

eReader Prestigio: een lezer

EReader Prestigio is meerdere keren van naam veranderd, maar dat geeft niet de kwaliteit van de app aan. Bijna alles is aanpasbaar: schermkleur, schermkleur …

Meer informatie

2. Cobo Books – E-books en audioboeken

Kobo is een bekende Canadese e-readerfabrikant, maar het bedrijf heeft ook een Android-app. Je kunt kiezen uit een bibliotheek met 6 miljoen boeken in verschillende talen, en Kobo biedt ook een gratis demo aan. De app is ook erg gericht op audioboeken en de app is ook krachtig in het aanbevelen van boeken op basis van wat je graag leest. Met de app kun je ook je eigen e-boekbestanden importeren en ondersteunt: epub, pdf, txt, html, mobi, jpeg, bmp, png, tiff en gif.

READ  Galaxy Z Fold 2 (dec), Tab S6 (nov), en de Watch 3

Voor de lezer wordt Kobo geleverd met een aantal functies die het lezen comfortabel maken. Er is een nachtmodus, u kunt de lettergrootte naar wens instellen en u kunt uw telefoonscherm vergrendelen om automatisch draaien te voorkomen. De app heeft ook een handige audiospeler met een slaaptimer.

Je kunt Kobo gratis downloaden, maar de app heeft ook een maandelijks abonnement, Kobo Plus genaamd, waarmee je toegang hebt tot 250.000 boeken. Abonnement is beschikbaar vanaf 9,99 € per maand.

Cobo Books - E-books en audioboeken

5 gratis apps om e-books te lezen op een Android-telefoon

3. Zaklezer

PocketBook-lezer is een app die al geruime tijd bestaat en niet voor niets. Het is misschien wel de meest veelzijdige app op deze lijst. In totaal werkt PocketBook in 19 ondersteunde formaten, inclusief de eigen formaten van comics. U kunt ook bestanden downloaden vanuit de cloud.

Er is ook ondersteuning voor audioboeken en met de app kun je ook aantekeningen maken terwijl je naar een boek luistert. Met PocketBook kunt u het ingebouwde tekst-naar-spraak-systeem gebruiken of u kunt een app naar keuze downloaden uit de Play Store. De reader zelf heeft ook veel instellingen waarmee je je leeservaring kunt aanpassen, en je kunt ook boeken vertalen met de ingebouwde vertaler

PocketBook is volledig gratis en heeft geen advertenties. Het verdienmodel van de app bestaat volledig uit het verkopen van boeken en het verkopen van e-readers.

Zakboeklezer gratis lezen epub, pdf, cbr, fb2

4. Kindle

Kindle van Amazon is ook populair vanwege zijn e-readers, maar je kunt je boeken ook terugvinden in de Android-app. Kindle heeft miljoenen boeken waarvan ze zeggen dat ze gratis zijn. Met de app kun je ook het eerste hoofdstuk van het boek elke keer lezen voordat je besluit te kopen.

Kindle heeft ook een sterke focus op Nederlandse boeken en studieboeken. Studenten kunnen ook gemakkelijk notities toevoegen of tekst markeren in hun e-boeken. Er zijn ook beperkte aanpassingsmogelijkheden in de app en de app werkt ook naadloos samen met Amazon e-readers. Degenen die graag hun eigen boeken aan Kindle willen toevoegen, moeten zich ervan bewust zijn dat de app niet alle bekende formaten ondersteunt. Kindle werkt met: do (cx), kpf, epub, html, mobi, rtf, txt en pdf.

Amazon Kindle is gratis te installeren. In andere landen heeft Amazon een onbeperkt abonnement dat toegang geeft tot een grote bibliotheek met boeken, maar dit formaat is in Nederland nog niet beschikbaar.

ontsteken

ontsteken

Kindle is een van de meest populaire e-bookreaders die er zijn. Kindle, bekend als Amazon’s Kindle-lezer, maakt het mogelijk om met Kindle voor Android Kin te gebruiken.

Meer informatie

5. ReadEra – e-boeklezer pdf, epub, wordpress

ReadEra is een e-reader zonder eigen winkel. Het doel is om de bestanden zelf aan de applicatie toe te voegen en vervolgens te genieten van de gebruiksvriendelijke sorteeropties van ReadEra. De app heeft alle tools die nodig zijn om uw bibliotheek te structureren op basis van labels, sorteeropties en verzamelingen die u kunt maken.

Bovendien ondersteunt deze applicatie ook vele formaten: pdf, epub, doc (kx); rtf. mobi, azw3, djvu, fb2, txt, odt, chm. Je hoeft geen account aan te maken in de app en de lezer heeft talloze aanpassingsmogelijkheden met verschillende thema’s en lettergroottes. De app werkt ook met inhoudsopgaven waarmee u gemakkelijk door het boek kunt navigeren. Ten slotte kunt u in ReadEra de modus voor gesplitst scherm gebruiken, waarmee u twee boeken naast elkaar kunt openen.

ReadEra is volledig gratis en zonder advertenties. Omdat de app zelf geen boeken of e-readers verkoopt, kun je de ontwikkelaars alleen ondersteunen door de premiumversie van de app aan te schaffen. Voor 10,99 euro heb je toegang tot meer geavanceerde functies.

ReadEra - pdf, epub, wordpress e-boeklezer

5 gratis apps om e-books te lezen op een Android-telefoon
More from Madison Garrett

Snapchat lanceert nieuwe lenzen voor de feestdagen

Deze kerst ziet er natuurlijk anders uit dan anders. Om daar op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *