5 Rafales zullen vandaag in Ambala landen in India, zullen zich bij IAF’s Golden Arrows Squadron voegen

5 Rafales zullen vandaag in Ambala landen in India, zullen zich bij IAF’s Golden Arrows Squadron voegen

De vijf Rafale-jets zullen een afstand van 7.000 km afleggen om zich bij de vloot van de Indiase luchtmacht aan te sluiten.

New Delhi:

De eerste vijf van een partij Franse Rafale-straaljagers zullen vanmiddag landen op Haryana’s Ambala, nadat ze een afstand van bijna 7.000 km hebben afgelegd om zich bij de vloot van de Indiase luchtmacht aan te sluiten.

Chief of Air Staff RKS Bhadauria zal op de strategisch belangrijke Ambala-luchtmachtbasis zijn om de Rafale-jets te ontvangen, India’s eerste grote acquisitie van gevechtsvliegtuigen in meer dan twee decennia. Op 23 september 2016 werd een deal van Rs 59.000 crore ondertekend voor 36 Rafale-jets van de Franse ruimtevaartleider Dassault Aviation.

De beveiliging is aangescherpt in de buurt van de vliegbasis, op ongeveer 200 km van de grens met Pakistan, en grote bijeenkomsten zijn verboden in vier nabijgelegen dorpen. Er zijn ook beperkingen voor mensen die zich op daken verzamelen en filmen of fotograferen tijdens de landing. Een lokale MLA heeft er bij mensen op aangedrongen om vanavond kaarsen aan te steken om de jets te verwelkomen.

De vliegtuigen, bestuurd door IAF-officieren, vertrokken vanuit Merignac in het zuidwesten van Frankrijk en tanken onderweg in de lucht. Spectaculaire beelden die gisteren door de luchtmacht werden gepost, toonden de straalvliegtuigen die vanaf een Franse tanker tanken op een hoogte van 30.000 voet.

De jets maakten een tussenstop in Al Dhafra in de VAE, waar Frankrijk een luchtmachtbasis heeft.

Ze worden vergezeld door twee A330 Phoenix MRTT-tankvliegtuigen van de Franse luchtmacht, waarvan er één 70 ventilatoren, 100.000 testkits en een team van 10 gezondheidsexperts vervoert om te helpen bij de strijd tegen het coronavirus.

READ  Hearth & Home laatste preview details van Valheim

De levering begon officieel in oktober vorig jaar toen de eerste Rafale-jet tijdens een bezoek aan Frankrijk door de minister van Defensie Rajnath Singh aan de IAF werd overgedragen. De vliegtuigen bleven in Frankrijk voor training van de piloten en monteurs.

Alle jets moeten tegen 2022 worden geleverd.

De vliegtuigen zullen naar verwachting de luchtmacht van India enorm vergroten te midden van spanningen met China en Pakistan.

“Onze luchtmachtpiloten vertellen ons dat dit extreem snelle, behendige, veelzijdige en zeer dodelijke vliegtuigen zijn”, zei de Indiase ambassadeur in Frankrijk, Jawed Ashraf, volgens persbureau AFP.

“Dit zal onze paraatheid op het gebied van luchtmacht en defensie veel kracht geven, maar het is ook een krachtig symbool van ons strategisch partnerschap tussen Frankrijk en India”, voegde hij eraan toe.

De vloot, bestaande uit drie single-seater en twee twin-seater vliegtuigen, zal worden opgenomen in de IAF als onderdeel van het No. 17 Squadron, ook wel bekend als de ” Golden Arrows ”, en zal worden gestationeerd op de Ambala-vliegbasis, die is voor dat doel geüpgraded.

De vliegbasis Ambala heeft twee squadrons van het Jaguar-gevechtsvliegtuig en één squadron van de MIG-21 Bison. De Mirage-jagers die vorig jaar werden gebruikt voor de luchtaanval in India in Balakot in Pakistan, nadat de Pulwama-terreuraanslag van daaruit was opgestegen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *