5 tips voor een heerlijke avond

Beter slapen met behulp van je smartphone: 5 tips voor een heerlijke nacht

Slapen en smartphones gaan niet samen, dat is gewoon een feit. Een verleidelijk knipperlicht op uw scherm kan al snel fataal zijn voor een goede nachtrust. Daarom wordt het hoog tijd om eens te kijken hoe jouw telefoon daadwerkelijk kan helpen bij een betere nachtrust.

Smartphones zitten boordevol handige functies die je kunnen helpen de nacht beter door te komen. Ook kun je apps downloaden die een goed beeld geven van je slaapgedrag. We zetten alles voor je op een rij!

Met deze 5 tips slaap jij vannacht beter

Filter blauw licht

Blauw licht op een telefoon? Ja, het bestaat. Apparaten stralen blauw licht uit door middel van ledverlichting. Veel van studies hebben bewezen dat dit blauwe licht het moeilijker maakt om in slaap te vallen. Blauw licht is ook in zonlicht, waardoor je ‘s nachts veel schermtijd doorbrengt biologische klok wordt beïnvloed. Hierdoor heb je tijdens het slapen een heel andere stemming dan normaal.

Gelukkig is het gemakkelijk om blauw licht op een smartphone te filteren. Een blauwlichtfilter is te vinden in het hoofdmenu op zowel Android als iOS. Mocht dit filter voor jou niet genoeg helpen, dan zijn er ook diverse apps, zoals Schemering, die het scherm nog beter kan filteren.

Slaap beter met de bedtijdmodus

Android- en iOS-smartphones kunnen ook als moeder spelen en je naar bed sturen wanneer het tijd is. Met de bedtijdmodus geven ze aan wanneer het tijd is om naar bed te gaan, ‘s nachts afleiding te verminderen en je slaap te volgen.

iOS-smartphones zijn uitgerust met drie verschillende slaapfuncties. Allereerst kan de iOS een slaapschema maken dat aangeeft hoe laat je elke dag moet slapen en wakker wordt. Daarnaast is het voor iOS gsm’s mogelijk om een ​​niet storen functie in te schakelen, zodat je tijdens het slapen niet wordt afgeleid door notificaties. Als laatste kun je een slaapstand inschakelen, waarin je kunt aangeven welke apps of functies je wel of niet wilt gebruiken.

Android-apparaten hebben één bedtijdmodus die alle eerder genoemde iOS-slaapfuncties bevat. De bedtijdmodus kan bijvoorbeeld een herinnering sturen wanneer het bedtijd is. Tijdens het slapengaan schakelt Android automatisch de niet-storen- en slaapmodus in. Het enige dat Android niet heeft via iOS, is een slaaptracker. Deze kun je zelf installeren met apps, zoals Slaap als Android.

Ontspanningsmodus
Met Android is ontspannen een fluitje van een cent voor jou! (WIL – Sam Dille)

Pas de telefooninstellingen handmatig aan

Niet alle iOS- en Android-apparaten hebben zo’n slaapstand. Daarom is het altijd handig om de belangrijkste instellingen voor veiligheid handmatig te bedienen.

Het belangrijkste dat u moet inschakelen, is de optie Niet storen. Dit kun je handmatig instellen, maar je kunt in bepaalde gevallen ook een timer gebruiken om deze functie te activeren. U kunt ook tijdslimieten instellen voor uw meest gebruikte apps. Als u dit inschakelt, geven Android- en iOS-apparaten aan wanneer deze limiet is bereikt. De donkere modus kan ook relevant zijn. Als de donkere modus is ingeschakeld, kunnen je ogen wennen aan de donkere kleuren en geeft je apparaat ook veel minder blauw licht af.

Donkere modus
De donkere modus laat je ogen wennen aan het donker! (WIL – Sam Dille)

Downloadt de Shleep-app

Shleep is een handige app voor iedereen met slaapproblemen. Allereerst maakt de app een uitgebreide scan van al je slaapactiviteit. Nadat hij een goed idee heeft van hoe je slaapt, zal hij je een persoonlijk advies en programma geven om je te helpen beter te slapen. Ook kun je via de app allerlei oefeningen doen die je helpen beter te slapen. De app is gratis te downloaden in de App Winkel in Playstore.

Draag een slaapmasker

Zou dit alles niet moeten helpen en ben je echt ten einde raad? Dan draag je het beste een slaapmasker. Een slaapmasker zorgt ervoor dat je je telefoon niet in het zicht hebt. Daardoor pak je hem minder snel vast. Daarnaast word je ook minder afgeleid als de persoon die naast je in bed ligt wel een apparaat gebruikt. Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt!

Is slapen voor jou hetzelfde als Chinees leren?

Ben je een slechte slaper? Doe hier dan snel iets aan! Slecht slapen heeft grote gevolgen voor uw gezondheid. Lees hier meer over wat weinig slaap met je doet.

Reageer op artikel:

Beter slapen met behulp van je smartphone: 5 tips voor een goede nachtrust

READ  Home copy belasting duurder, telefoon verkopers willen systeem veranderen
More from Madison Garrett

In dit spel ben je een bewoner van het Big Brother-huis

Big Brother: The Game wordt op 15 oktober uitgebracht in de app-winkels...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *