Adidas en Puma gaan de strijd aan om tenuesponsoring voor mannen in het blauw

Adidas, Puma look to fight it out for Team India kit sponsorship

Een Adidas-bord is te zien vóór de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf in Herzogenaurach, DuitslandREUTERS / Michael Dalder

Sportkledingbedrijven Adidas en Puma zijn klaar voor een frontale strijd om de rechten te verwerven om Team India’s volgende tenuesponsor te worden, aangezien Nike’s 14-jarige deal met de ‘Men in Blue’ in september 2020 afloopt.

“Adidas en Puma hebben interesse getoond om tenue-sponsors van Team India te worden. Het hele proces zal transparant zijn en elke deal die wordt gesloten zal in het belang zijn van de Indiase cricket. Dit zou naast Dream XI ook een speler kunnen zijn”, aldus een bestuur. of Control for Cricket in India (BCCI) functionaris vertelde IANS.

BCCI drijft aanbesteding voor kitsponsoring

Volgens rapporten hoestte Nike ongeveer Rs 370 crores op om de tenuesponsoring met het Indiase team in 2016 te vernieuwen, dat op 30 september van dit jaar zal eindigen. Er wordt aangenomen dat ze ongeveer Rs 87,34.000 per spel hebben betaald.

In het huidige marktscenario van de coronaviruspandemie was het echter onwaarschijnlijk dat Nike bereid zou zijn de pen op papier te zetten voor een soortgelijke deal met een hoog budget. De BCCI heeft daarom een ​​aanbesteding uitgeschreven zodat ook de andere bedrijven een eerlijke kans krijgen en wie met de betere deal komt, krijgt de knik.

“Zodra het huidige contract afloopt, zal het uitgeven van een aanbesteding de weg vooruit zijn, tenzij Nike besluit om dezelfde rechtenwaarde te blijven betalen en op voorwaarde dat het bestuur ook akkoord gaat met dat idee”, had een BCCI-bron eerder verteld aan IANS.

READ  En nu, voor enkele poriën van HD-videogames

“Als Nike het heeft over een korting vanwege de huidige situatie, dan is het een kwestie van eerlijk spelen en degenen die de beste deal bieden de rechten geven om tenuesponsor te worden van het Indiase cricketteam. niet smakelijk zijn, vooral niet tegen de achtergrond van de kwaliteitsproblemen die van tijd tot tijd naar voren komen, ‘had de bron opgemerkt.

Indiase cricketteam

IANS

Adidas en Puma hebben allebei een enorme schare fans in India, waarbij de laatste nieuw leven ingeblazen wordt na deals met de Indiase schipper Virat Kohli en batsman KL Rahul. Wat Adidas betreft, zij blijven een van de grootste namen ter wereld op het gebied van sportkleding en -schoenen en hun enorme bereik is iets dat niet kan worden verdisconteerd. Niet te vergeten dat India’s plaatsvervanger Rohit Sharma in verband wordt gebracht met Adidas.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *