Alarm voor zware regenval in de districten van Karnataka

Alarm voor zware regenval in de districten van Karnataka

Bengaluru: Mensen beschermen zichzelf met paraplu’s tijdens regen in Bengaluru op 20 juli 2020. IANS

Een waarschuwing voor zware tot zeer zware regenval is afgegeven voor 13 districten in Karnataka nadat de kustdistricten van de staat getuige waren van een zware regenbui, zei een ambtenaar maandag. “De intensiteit van de regenval is afgenomen, maar er is een oranje waarschuwing voor de districten van Malnad”, vertelde een functionaris van het Karnataka State Natural Disaster Monitoring Center (KSNDMC) aan IANS.

De waarschuwing is afgegeven voor de districten Dakshina Kannada, Udupi en Uttara Kannada, Bagalkote, Bidar, Kalaburagi, Raichur en Yadgir in het noorden van de staat, en Chikkamagaluru, Hassan, Kodagu en Shivamogga in het zuiden van de staat.

Het district Udupi registreert de maximale hoeveelheid neerslag op 284 mm

In de afgelopen 24 uur heeft Nada gram panchayat van Byndoor taluk in het district Udupi de maximale hoeveelheid neerslag geregistreerd van 284 mm. Uttara Kannada, Udupi en Dakshina Kannada werden geteisterd door hevige regenval tussen 115 mm en 204 mm.

De Met-afdeling heeft voor de komende twee dagen een gele waarschuwing afgegeven in de districten van Coastal Karnataka. “De intensiteit van de regenval in kustgebieden zal waarschijnlijk afnemen vanaf woensdag. We verwachten alleen regenval op maandag en dinsdag”, zei hij.

Voor de stad Bengaluru heeft de Met-afdeling een over het algemeen bewolkte hemel voorspeld met een of twee regenbuien voor de komende twee dagen.

In de afgelopen 24 uur tot maandagochtend 8.30 uur registreerde de stad 12,2 mm regen. Verwacht wordt dat Bengaluru tot aanstaande zondag een over het algemeen bewolkte hemel zal hebben.

READ  Vasquez blijft warm; RiverDogs wint hun vierde wedstrijd op rij

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *