AMD stopt met driverondersteuning op oudere GPU’s, inclusief de 6 jaar oude 300-serie

Nadat AMD zijn nieuwe FidelityFX Super Resolution-technologie lanceerde, kondigde het ook ondersteuning aan voor de Rx 300-serie en oudere GPU’s, en eerdere Ryzen APU’s zullen de legacy-modus ingaan en zelf geen Adrenalin-updates meer ontvangen als de beste grafische kaart van het bedrijf. Dit omvat modellen zoals de R9 390X, een kaart die net zijn zesde verjaardag vierde en nog steeds een goede 1080p-game-ervaring levert. Bovendien zullen de nieuwste en toekomstige Adrenalin-stuurprogramma’s alleen Windows 10 ondersteunen, volgens de stappen van Nvidia.

Dit is ook hot in de nasleep van Nvidia’s stopzetting van ondersteuning voor oudere grafische kaarten, met Kepler-modellen zoals de GTX 660 en GTX 650 die in oktober geen stuurprogramma’s meer zullen ontvangen. AMD zegt dat de wijziging het mogelijk maakt om “waardevolle technische middelen te besteden aan het ontwikkelen van nieuwe functies en verbeteringen” voor de nieuwste modellen.

Natuurlijk kun je die oude GPU’s en APU’s na deze datum nog steeds gebruiken voor games, maar je krijgt geen optimalisatie voor aankomende pc-games waarmee je je frames per seconde kunt verhogen.

Het is geen goed nieuws als je moeite hebt gehad om een ​​nieuwe kaart te krijgen dankzij voorraadproblemen, zelfs als er vroege tekenen zijn dat de prijzen beginnen te dalen.

{ “Scheme”: {“Pagina: {“Inhoud: {“Titel: “AMD stopt met driverondersteuning voor oudere GPU’s, inclusief de 6-jarige 300-serie”, “Type”: “News” , “category “:” gaming-Hardware “}, “user”: {” loginstatus”: false }, “game”: {” publisher “:””, “genre”: null, “title “:” Gaming Hardware” ,” genres “: void }}}}

Written By
More from Max Mcgee
Filmmaker Nishikant Kamat sterft op 50-jarige leeftijd
Een bestandsfoto van Nishikant Kamat. (Afbeelding met dank aan: Instagram) Hoogtepunten Nishikant...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *