Analyse: is de uitbraak van het coronavirus in Nieuw-Zeeland zo ‘verschrikkelijk’ als Trump zegt?

Analyse: is de uitbraak van het coronavirus in Nieuw-Zeeland zo 'verschrikkelijk' als Trump zegt?

Verwijzend naar sommige landen die nu een nieuwe golf van coronavirusgevallen zien, zei Trump dat “ze namen van landen opstelden en nu zeggen ze ‘oeps’.”

‘Zelfs Nieuw-Zeeland, heb je gezien wat er in Nieuw-Zeeland gebeurt?’ Ze hebben het verslagen, ze hebben het verslagen. ‘ Het was net als de voorpagina, ze versloegen het, omdat ze me iets wilden laten zien, “voegde hij eraan toe. “Het probleem is, grote golf in Nieuw-Zeeland … het is verschrikkelijk.”

Nieuw-Zeeland gemeld negen nieuwe gevallen op maandag. De VS meldden tienduizenden. Slechts één staat, Vermont, heeft in totaal minder gevallen dan Nieuw-Zeeland, en zou het nog kunnen inhalen gezien de vergelijkende fase van de uitbraken van de twee landen.
Hoewel een nieuwe golf van gevallen alarm heeft veroorzaakt in Nieuw-Zeeland, is het land, nadat het meer dan 100 dagen geen gemeenschapsinfecties heeft gehad, al grotendeels onder controle gebracht.

Maar de opmerkingen van Trump benadrukken de soms schokkende kloof tussen hoe regeringen reageren op uitbraken en hoe die reacties in de media worden behandeld, en de ernst van de situatie in die landen.

Als we de krantenkoppen lezen, kan de recente situatie in Azië-Pacific er behoorlijk nijpend uitzien. Nieuw-Zeeland heeft zijn verkiezing uitgesteld en de beperkingen op het dagelijks leven opgevoerd. Australië heeft delen van het land op slot gedaan en in één staat zelfs uitgeroepen tot “rampspoed”. Zuid-Korea bestelt duizenden nieuwe tests en legt maatregelen voor sociale distantie op. Hong Kong heeft zijn sterkste beperkingen tot nu toe ingevoerd.
Ondertussen gaan mensen in Europa op vakantie. Overal in het Verenigd Koninkrijk verzamelen mensen zich op stranden en in parken, terwijl Engeland zich voorbereidt om kinderen weer naar school te sturen. In de VS verschuift de focus steeds meer naar de verkiezingen in november, die geen kans hebben op uitstel, en staten heropenen steeds vaker en gaan weer normaal.
De statistieken steun deze bizarre wereldsituatie niet. De VS is wereldwijd het zwaarst getroffen land, met 2 miljoen meer gevallen van coronavirus dan het op één na ergste, Brazilië, en zelfs dat is misschien niet het ware cijfer, aangezien het testen fragmentarisch blijft. Het VK is het op een na zwaarst getroffen land van Europa, net iets achter Spanje.
In Azië haalt volgens een aantal gevallen alleen India de top 10 door Johns Hopkins University, terwijl geen van de vier plaatsen waar recente golven zoveel media-aandacht hebben getrokken, zelfs de top 60 doorbreekt.

Dat is niet om de nieuwe uitbraken in Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Korea of ​​Hong Kong te minimaliseren – het virus is niet minder dodelijk op deze plaatsen, en de noodzaak om het onder controle te krijgen blijft onverminderd relevant.

READ  De vergrijzende Saoedische monarchkoning Salman landt in megacity van de Rode Zee om te rusten na een operatie
Het feit dat het virus kon terugkeren in landen die het grotendeels hadden uitgeroeid, is zeer zorgwekkend en suggereert dat we de beperkingen in de komende maanden of zelfs jaren niet volledig kunnen versoepelen. Maar er is een model om op dergelijke golven te reageren, en het is degene die in een groot deel van Azië-Pacific wordt gebruikt: roei gemeenschapsinfecties uit door lockdowns, maskers dragen en sociale afstand nemen, geleidelijk de controles opheffen als infecties afnemen en ze opnieuw introduceren als ze zich voordoen ga weer omhoog.

In reactie op de opmerkingen van Trump zei de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern dinsdag dat ze geen echte vergelijking zag tussen het huidige cluster van Nieuw-Zeeland en de tienduizenden gevallen die dagelijks in de VS worden gemeld.

“De negen gevallen van Nieuw-Zeeland op een dag zijn niet te vergelijken met de tienduizenden in de Verenigde Staten, en in feite niet te vergelijken met de meeste landen ter wereld. Ik maak me geen zorgen over mensen die onze status verkeerd interpreteren”, zei Ardern.

De snelle actie die door veel regeringen in Azië en de Stille Oceaan is ondernomen in reactie op de nieuwe golf van zaken, geeft misschien een scheef beeld van hoe ingrijpend de situatie is, maar is precies hoe we de zaken weer onder controle kunnen krijgen. En hoewel de overgang van nul naar enkele tientallen gevallen er soms uitziet als een “grote golf”, zoals Trump de laatste uitbraak van Nieuw-Zeeland beschreef, blijft het voor veel mensen verre te verkiezen boven consistent te blijven bij tienduizenden dagelijkse infecties.

READ  Diablo 2: Resurrected accepteert oude archiveringsbestanden van de originele Diablo 2
Written By
More from Max Mcgee

Hier is elke nieuwe en verstandige kaart die is onthuld voor de Hearthstone-kernset

Er zijn volgend jaar veel grote dingen te doen in Hearthstone van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *