Android-apps uitvoeren op Windows-pc | Techniek

Je hebt helemaal geen Android-telefoon nodig om al die populaire apps te draaien. Met deze truc werkt het alleen op je Windows-pc.

Je bent misschien verslaafd aan één Android-game of -app die je leuk vindt om op je mobiele telefoon te werken. En soms zou je willen dat je deze apps eens op een groot scherm, op een “normale” computer, zou kunnen uitproberen.

Het goede nieuws: dat kan. Er zijn verschillende manieren om Android-apps via Windows op pc uit te voeren.

Spiegel je (Samsung) telefoon

Het gebruik van de app is een van de snelste en gemakkelijkste manieren, maar zeker niet de meest ideale methode Microsoft-telefoonlink† Hiermee kunt u uw Samsung-apparaat aan uw pc koppelen met twee primaire functies: het scherm van uw telefoon spiegelen naar het bureaublad van uw computer en afzonderlijke apps streamen.

Sommige andere telefoons werken hier ook mee, maar Samsung is het beste voor de app. U kunt Phone Link downloaden op uw pc en Link voor Windows op uw smartphone.

Broadcast toepassingen zijn suboptimaal omdat het beeld minder mooi kan overkomen en er vaak vertraging is. Sommige applicaties hebben hier minder last van dan andere.

Wat dacht je van een nieuwe telefoon? BestTested heeft De beste smartphones Momenteel vermeld.

Een Android-emulator gebruiken

Als u Android-apps op uw pc wilt uitvoeren, kunt u een Android-emulator gebruiken zoals BlueStacks 5† Hiermee krijg je na installatie toegang tot de Play Store op je pc. Download de gewenste applicatie en het programma maakt een snelkoppeling op het Windows-bureaublad.

READ  Yamaha's Digital Ride Out Company gaat door

Als je echt specifieke Android-games op een pc wilt spelen, kun je BlueStacks X installeren; Met deze cloudoplossing kun je games streamen zonder ze eerst te hoeven downloaden. Zo bespaar je de nodige opslagruimte. Daarnaast wordt de game gestreamd vanaf een krachtig apparaat, waardoor hij beter werkt dan een oudere pc.

Als je de volledige Android-ervaring wilt, Genmotion Optie. Er is een gratis versie die je kunt downloaden voor persoonlijk gebruik en een betaalde versie voor ontwikkelaars. Bovendien moet u VirtualBox downloaden omdat de twee programma’s met elkaar “praten”. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je kiezen uit verschillende sjablonen en het apparaat selecteren dat je wilt emuleren via het plus-pictogram. Het is dan handig om de Play Store toe te voegen, waarna je de apps kiest die je wilt installeren.

dubbele boot

Als u het echt serieus wilt nemen, hoeft u niet verder te zoeken dan Dual Booting. Dit betekent dat u twee verschillende besturingssystemen naast elkaar gebruikt. Wanneer u uw computer aanzet, kiest u of u Windows of Android wilt starten.

Android is vooral bedoeld voor smartphone-processors, maar android-x86 Het is een goede softwarekeuze voor uw computer. Deze versie is speciaal aangepast voor “gewone” computers. Je hebt ook functies zoals een opstartprogramma, de mogelijkheid om apps in kleinere vensters uit te voeren, gebruik van thema’s en achtergrondschermen en ondersteuning voor apps van derden.

Installeren op een USB-station

Naast Android-x86 heb je een lege USB-drive en UNetbootin-software nodig. tot UNetbootin U kunt Android-x86 kopiëren en installeren op uw flashstation.

Als u uw computer nu opnieuw opstart, moet u snel op ESC of F12 drukken en vervolgens op de zogenaamde Opstarten om het opstartapparaat te selecteren† Vervolgens kunt u de externe schijf selecteren om Android-x86 te installeren.

READ  5 beste offline mobiele games voor Android

Volg de instructies, kies overal Ja en als alles correct is geïnstalleerd, kun je je computer voor de tweede keer opnieuw opstarten. Als alles goed gaat, gebruik dan nu de Google Play Store om alle gewenste Android-apps te installeren.More from Madison Garrett
Grotere batterij en 5G-netwerk voor iPhone 13 en iOS 14.7 (iPhone-nieuws #22)
De batterij van iPhone 13 lijkt groter te worden en je krijgt...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *