Android-telefoons geïnfecteerd met FluBot

Deze software, ook wel FluBot of Cabassous genoemd, infecteert smartphones. Na België worden verwijzingen naar deze sms-berichten nu in Nederland verzonden. Zodra FluBot is geïnstalleerd, heeft de malware volledige toegang tot de smartphone. Zo proberen ze het geld te stelen via de bank-app. Klik niet op de link zodat er geen malware op uw apparaat wordt geïnstalleerd.

nieuwe variabele

Om malware op telefoons te installeren, sturen criminelen sms-berichten met een link. We waarschuwden hiervoor in mei 2021. Toen ging het om een ​​postpakket ontvangen van bijvoorbeeld DHL of UPS met daarin een link naar een nep-applicatie.
In deze nieuwe variant wordt er een sms gestuurd dat er een voicemailbericht klaarstaat met een link naar het bericht. Wanneer op de link in het bericht wordt geklikt, wordt het slachtoffer naar een pagina buiten de App Store geleid die vraagt ​​om een ​​(schijn)app te downloaden om het voicemailbericht te beluisteren. Door daadwerkelijk op de link te klikken, wordt de malware gedownload naar de smartphone.

Gids

Na het downloaden wordt FluBot als bestand op de smartphone geïnstalleerd. Op het moment dat het over te maken bedrag via een bank-app wordt bevestigd, begint de malware te lopen en wordt (veel) geld overgemaakt naar een buitenlandse bankrekening. Daarnaast zoekt FluBot ook in het adresboek om alle telefoonnummers te gebruiken om zich verder te verspreiden.

Wat kan je doen?

Het is belangrijk dat je alleen native apps installeert (en gebruikt) op je telefoon vanuit de Google Play Store of Apple App Store. Is uw telefoon geïnfecteerd? De enige manier om FluBot te verwijderen, is door de smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Alle gegevens gaan dan verloren.

READ  Minecraft met ondersteuning voor ray tracing om vandaag te spelen voor Windows 10-gebruikers

Maak reclame lonend

Wij vragen u het incident te melden of te melden bij de politie-eenheid in uw regio. Rapporten helpen de politie bij het opsporen van criminelen en verstoren het strafrechtelijke proces bij de bestrijding van malware. We gebruiken de informatie in advertenties om toekomstige schade en verlies te voorkomen.

Android-gebruikers

Android-gebruikers zijn gevoeliger voor FluBot. Het is namelijk mogelijk om een ​​app buiten de Google Play Store te downloaden en te installeren. IOS-gebruikers kunnen geen apps installeren buiten de Apple App Store.

More from Madison Garrett

Blijkbaar zullen de Jets terugkeren naar de wonderfase van Game 3

Winnipeg – ze waren gefrustreerd en leken aan de buitenkant te staan....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *