Andy Roberts bekritiseert CWI voor het plannen van te veel India-wedstrijden in Trinidad

India Tour West-Indië, 2022

India won de ODI-serie van drie wedstrijden met 3-0 © AFP

Een van de legendes van het spel, Sir Andy Roberts, bekritiseerde Cricket West Indies (CWI) voor het plannen van te veel India-wedstrijden in Trinidad, waardoor fans het bezoekende team konden steunen in plaats van het thuisteam. In een gesprek met Cricbuzz uit Antigua op woensdagavond/donderdagochtend, benadrukte Roberts de benadering van het spelmanagement in het Caribisch gebied – voorheen de West Indies Cricket Board (WICB) en nu het CWI – in de richting van de India Games.

“Zo was het. Toen we speelden, als we vijf oefenwedstrijden hadden tegen India, zouden het er twee zijn in Trinidad. Het was omdat er meer mensen naar die wedstrijden zouden komen kijken. Dat waren de niet-tv-dagen en hoe meer fans op de grond betekende meer inkomsten. Niet dat de inkomsten nu van televisie komen, maar het bord speelt nog steeds meer India-spellen in Trinidad of Guyana, “de 71-jarige, bekend als een van de felste speedbowlers die het spel heeft gezien , vertelde deze site, verwijzend naar dat er meer steun is voor het Indiase team in Queen’s Park Oval, de locatie voor de drie wedstrijden.

Vier van de acht wedstrijden in de huidige serie zijn in Trinidad en Tobago, een zuidelijk Caribisch land met twee eilanden dat bekend staat om zijn massale aanwezigheid van de Indiase diaspora. Alle drie de wedstrijden van de zojuist afgesloten ODI-serie waren in het Queens Park Oval in de stad, en de eerste van de vijf T20I-wedstrijden, op 29 juli, waren in het andere stadion van de stad, Brian Lara Stadium. Het andere grote eiland in het Caribisch gebied met een enorme Indiase aanwezigheid is Guyana en Roberts vergat dit niet te vermelden.

READ  Gareth Southgate toont zijn bereidheid om games op te offeren om Engeland te ervaren

“We kijken naar de Indiase bevolking van zowel Trinidad als Guyana. Welke andere reden hebben we om elke ronde te spelen die India in Trinidad of Guyana doet? Elke keer dat India binnenkomt, spelen ze steevast met Trinidad of Guyana; hetzelfde voor Bangladesh ( het team) “We denken dat Indiërs Indiërs zullen zien. Laat een team uit Afrika hierheen komen, denk je dat Indiërs Afrikanen gaan zien,” vertelde hij eerder op de dag aan Mason & Guest Radio, en herhaalde het gesprekspunt met deze site ook.

Roberts zei dat hij kon begrijpen waarom eerdere West-Indische cricketadministraties met subcontinentale teams speelden, voornamelijk India, op die twee zuidelijke eilanden – Trinidad en Guyana. “Er is geen reden om dat nu te doen”, zei hij, en zei niet dat de bezoekende ploeg een voordeel had op de thuisploeg dankzij de steun van de fans.

Gevraagd naar haar reactie, zei het CWI dat Roberts recht had op zijn mening. “Sir Andy Roberts heeft recht op zijn mening, van welke aard dan ook, over alles wat te maken heeft met cricket in West-Indië”, vertelde CWI-president Ricky Skerrit op deze site.

In de ODI-serie, die India met 3-0 won, zei Roberts dat India de betere kant was. “Het beste team heeft gewonnen en het is verbazingwekkend hoe het jonge Indiase team West-Indië versloeg”, zei Antiguan.

Roberts speelde 47 Tests en 56 ODI’s in een carrière die negen jaar duurde in de jaren 70 en 80. Hij speelde zijn laatste Test en ODI in India, in Chennai en Jamshedpur.

READ  Man vindt hagedis in Sambar in Top Delhi Restaurant, de helft ontbreekt

© krickpos

Gerelateerde verhalen

More from Madison Garrett
Deze malware maakt bitcoin-portefeuilles leeg
Softwarepiraten die dachten een gratis exemplaar van Microsoft Windows te downloaden, werden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *