Angela Merkel weet hoe ze een dolk moet inbrengen – Ondertussen in Amerika

Why Europe's trust in Trump's America is tanking
Trump, evenals de Braziliaanse Jair Bolsonaro en de Russische Vladimir Poetin, moeten zijn oren hebben gevoeld toen de Duitse bondskanselier werd gesloopt hun benaderingen van het coronavirus in een toespraak donderdag. ‘Zoals we uit de eerste hand ervaren, kun je de pandemie niet bestrijden met leugens en desinformatie, net zo min als je het kunt bestrijden met haat of aanzetten tot haat’, zei Merkel. ‘De grenzen van populisme en ontkenning van fundamentele waarheden worden blootgelegd.’
Merkel en Trump waren voorbestemd om te botsen. Als voormalig wetenschapper is ze cool, voorzichtig, op zichzelf staand, op feiten gericht en stil ondanks haar taaiheid. Trump is … geen van die dingen. Eind 2016 vloog de vertrekkende Amerikaanse president, die Merkel soms ‘Liebe (dear) Barack’ noemde, op een missie naar Berlijn – om haar te overtuigen om voor een andere termijn te gaan. Toen Trump eenmaal in het Oval Office was, redeneerde Obama, zou Merkel de liberale internationale orde moeten leiden.

Sindsdien loopt ze op eierschalen met een nieuwe president die veel van de waarden negeert die Merkel – die opgroeide in het communistische Oost-Duitsland – altijd zag als belichaamd door Amerika. Een confrontatie, in Canada, werd vastgelegd in een direct iconische foto. En Carl Bernstein van CNN schreef onlangs dat Trump de gewoonte heeft Merkel lastig te vallen en haar zelfs ‘stom’ te noemen aan de telefoon. Ze verraadt naar verluidt zijn tirades met feiten.

Merkel heeft haar facturering niet altijd waargemaakt als het morele bolwerk van het Westen. Als de machtigste leider van de EU deelt ze de verantwoordelijkheid voor de wankelingen van het Europese project, terwijl leden tegen gesloten grenzen strijden tegen Covid-19. En de gecompliceerde geschiedenis van Duitsland en de beperkte defensiebudgetten – die Trump woedend maken – betekenen dat het het veiligheidsvacuüm van de VS niet kan vullen.

READ  Bonanza voor sportweddenschappen komt eraan - als het coronavirus meewerkt

Maar Merkel, die niet van plan is volgend jaar voor een vijfde termijn te lopen, kan de peilingen lezen. En hoewel ze het misschien nooit zal zeggen, zou ze het graag langer overleven dan Trump.

Fifth Avenue bijwerken

‘Ik zou midden op Fifth Avenue kunnen staan ​​en iemand neerschieten en ik zou geen kiezers verliezen’, beweerde Trump in 2016.

In een bewust teken van de veranderende tijden is de iconische Fifth Avenue van Manhattan nu beschilderd met de woorden ‘Black Lives Matter’ – direct voor de goudkleurige ingang van de jaren 90 naar Trump Tower.

Trump riep de politie op om “dit symbool van haat niet op de grootste straat van New York te laten aanbrengen”. Maar zelfs de burgemeester van de stad, democraat Bill de Blasio, pakte donderdag een verfroller op met burgerrechtenactivist ds. Al Sharpton.

‘Sinds de vroegste dagen van de Republiek’ omvat ‘elke man’ de president van de Verenigde Staten ‘

Soms kun je winnen door te verliezen, heeft Trump in twee gedenkwaardige uitspraken van het Hooggerechtshof vernomen over pogingen om zijn financiële gegevens te dagvaarden.

Door 7-2 verwierp de rechtbank de bewering van Trump dat hij immuun was voor onderzoek als president. De uitspraak rechtvaardigde de aanklagers van New York die de president ondervroegen wegens een vermeende zwijggeldregeling.

‘In ons rechtssysteem heeft’ het publiek recht op ieders bewijs ‘,’ schreef opperrechter John Roberts in de meerderheid. “Sinds de vroegste dagen van de Republiek, ‘elke man’ omvatte de president van de Verenigde Staten. ‘

In een afzonderlijke zaak oordeelde de rechtbank ook dat het Congres – dat financiële gegevens van de bankiers en accountants van Trump wil – het recht heeft om een ​​president te onderzoeken. Maar door dezelfde 7-2-verdeling was het van mening dat dergelijke onderzoeken beperkt moeten zijn. Zo vonden de rechters een oplossing die de grondwettelijke principes op elegante wijze bevestigde – en hun hof behoedden voor politiek kruisvuur.

READ  Het reguliere seizoensvoorstel van 17 wedstrijden omvat drie voorseizoenwedstrijden

Beide zaken zullen nu terugkeren naar de lagere rechtbanken voor maandenlang procederen. Trump was niet blij met de resultaten, die hem aanzienlijke juridische en politieke bekendheid geven, maar ze zorgen er wel voor dat aanklagers en huisdemocraten pas na de verkiezingen hun fiscale en financiële gegevens in handen krijgen. Aangezien een van de doelen van zijn uitdaging van het Hooggerechtshof was om de zaken na november te schoppen, hebben de advocaten van de president hun werk gedaan.

Written By
More from Max Mcgee

China speelt leuk; stelt vrede, vertrouwen en partnerschap voor terwijl de spanningen worden verlicht

Representatief beeld Omdat de spanningen aan de grenzen tussen India en China...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *