Tbc-vaccin kan het coronavirus helpen bestrijden, suggereert onderzoek

Germany testing tuberculosis drug as coronavirus treatment

Onderzoekers ontdekten dat landen waar veel mensen het vaccin kregen, minder sterfte als gevolg van Covid-19 hadden.

Hoewel dat niet betekent dat BCG op de een of andere manier het risico op ernstige ziekten door een coronavirusinfectie vermindert, past het in ander onderzoek dat suggereert dat BCG de immuniteit van mensen in het algemeen kan versterken en misschien kan helpen tegen het coronavirus.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd tegen het gebruik van het BCG-vaccin voor coronavirus totdat er meer bekend is, maar teams over de hele wereld onderzoeken de mogelijkheid dat dit kan helpen.

Luis Escobar van het Virginia Polytechnic Institute en collega’s gebruikten bestaande gegevens om te onderzoeken of landen zonder een nationaal BCG-vaccinatieprogramma hogere sterftecijfers voor coronavirus hebben. Om een ​​eerlijke vergelijking te maken, hielden ze rekening met factoren als bevolkingsdichtheid, toegang tot gezondheidszorg en respons op Covid-19.

Ze vonden een sterke correlatie tussen BCG-vaccinatiegebruik en verlaagde Covid-19-sterftecijfers in sociaal vergelijkbare Europese landen. Elke stijging van 10% van de BCG-index, die de mate van universele BCG-vaccinatie aangeeft, ging gepaard met een vermindering van 10,4% van de Covid-19-mortaliteit, meldden ze in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences.

“Wat ons werk onderscheidt, is dat we heel voorzichtig waren met het verwijderen van variabelen”, zegt Carolina Barillas-Mury, een vooraanstaand onderzoeker bij de National Institutes of Health die aan de studie heeft gewerkt. “Toen we ze verwijderden, als dit niet waar was, de associatie had moeten verdwijnen. In plaats van te verdwijnen, werd het sterker en sterker – eenvoudiger ”, vertelde ze aan CNN.

READ  De gekke mod-community in Ultimate Marvel vs. Capcom 3 staat op het punt nog gekker te worden met de grootste beperkingen schijnbaar opgelost

Niet-specifieke immuniteit tegen vaccin

De bevinding is “opmerkelijk, maar niet voldoende om causaliteit vast te stellen”, schreef het team. Het is niet genoeg om zeker te laten zien dat het BCG-vaccin mensen op de een of andere manier beschermde tegen coronavirus.

Het BCG-vaccin is meer dan 100 jaar oud en wordt in veel landen gebruikt, met uitzondering van de Verenigde Staten, en wordt in verband gebracht met verminderde algemene sterftecijfers bij zuigelingen en kinderen. Er zijn sterke aanwijzingen dat het vaccin niet-specifieke immuniteit biedt – bescherming buiten tuberculose. De effecten van het vaccin op volwassenen waren niet consistent.

Andere onderzoekers hebben gesuggereerd dat vaccins tegen polio en mazelen, bof en rubella vergelijkbare bescherming kunnen bieden tegen dodelijke infecties, waaronder coronavirus.

De onderzoekers waarschuwen dat er klinische proeven nodig zijn om de impact van het vaccin op ernstige Covid-19 te bewijzen. De eerste klinische proeven in het buitenland zijn momenteel gericht op gezondheidswerkers in de frontlinie van de strijd tegen het coronavirus.

Een subsidie ​​van $ 10 miljoen van de Bill and Melinda Gates Foundation in mei ondersteunde klinische proeven in Australië, Spanje en Nederland, die zullen worden uitgebreid tot 10.000 gezondheidswerkers.

Dr. Denise Faustman, directeur immunobiologie aan het Massachusetts General Hospital en universitair hoofddocent geneeskunde aan de Harvard Medical School, hoopt zo snel mogelijk klinische proeven te starten met haar team in Boston.

Tuberculose snelle feiten

Faustman heeft jarenlang de off-target effecten van het BCG-vaccin bestudeerd. ‘BCG versterkt het aangeboren immuunsysteem’, zei Faustman, ‘dus als je een besmettelijke ziekte ziet, kun je die sneller bestrijden.’

READ  Nieuwe PS4- en PS5-games gelekt door ESRB

Ze zegt dat dit een van een aantal recente onderzoeken is die het potentieel van het BCG-vaccin als hulpmiddel in de strijd tegen het coronavirus hebben ondersteund.

“Het signaal is echt behoorlijk sterk dat landen met eerdere BCG-vaccinatie bescherming hebben tegen incidentie en mortaliteit”, zegt Faustman, die eraan toevoegt dat het zelfs mogelijk is dat het BCG-vaccin de werkzaamheid van een coronavirus-specifiek vaccin kan verhogen, zodra het eenmaal is gemaakt.

Fauci zegt dat het Covid-19-vaccin de VS mogelijk niet immuniteit zal geven als te veel mensen weigeren het te krijgen

Als de bescherming van het BCG-vaccin tegen de ernst van het coronavirus uitkomt bij verder onderzoek, kan dit aanzienlijke gevolgen voor de volksgezondheid hebben.

De meeste Aziatische landen hebben universele BCG-vaccinatieprogramma’s en de Verenigde Staten niet. Volgens de CDC wordt BCG over het algemeen niet aanbevolen in de Verenigde Staten, omdat het infectierisico laag is, de effectiviteit van het vaccin kan variëren en mogelijk de tbc-screening kan verstoren.

“Het is mogelijk dat sommige van de door de Aziatische landen toegepaste strategieën om de economie te hervatten, om hun economieën weer op gang te brengen, mogelijk niet effectief zijn in Noord-Amerika en West-Europese landen, en zouden kunnen leiden tot een tweede golf van infecties”, aldus Escobar. team schreef.

Het vaccin kan mogelijk worden toegediend in landen die momenteel geen universeel vaccinatieprogramma hebben.

“Het leuke is dat het maar één keer wordt gegeven. Het is in potentie best haalbaar om de productie van het vaccin op te schalen, als het werkt en het is veilig”, zegt Dr. Wafaa El-Sadr, een professor in de epidemiologie aan de Columbia University en directeur van ICAP, een wereldwijd gezondheidsprogramma.

READ  Er wordt gezegd dat Helldivers 2 meer dan 5 miljoen exemplaren heeft verkocht

Dr. William Schaffner, een specialist in infectieziekten aan de Vanderbilt University School of Medicine, die het gebruik van het BCG-vaccin tegen coronavirus eerder beschreef als ‘een weesgegroet’, waarschuwde ervoor dat niet te veel voorraad wordt verzameld in observationele gegevens die in verschillende landen zijn verzameld, aangezien niet alle landen beoordelen Covid-19-gevallen en sterfgevallen op dezelfde manier.

“Het is zeker een nieuwe en provocerende benadering om deze ziekte te voorkomen. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen”, zegt Schaffner, die het ermee eens is dat klinische proeven nodig zijn om de kracht van het BCG-vaccin bij de bestrijding van het coronavirus echt te beoordelen.

‘Wat we hebben gezien, zijn voorbeelden van komende attracties, zoals ze in de bioscoop zeggen’, zei Schaffner. ‘Laten we wachten op de film.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *