Apple biedt geen iOS 14-beveiligingsupdates meer

Nog voordat iOS 15 werd aangekondigd, 9to5Mac Ontdekken Apple heeft gewerkt aan een nieuwe manier om alternatieve beveiligingsupdates aan te bieden aan iPhone- en iPad-gebruikers. Het bedrijf bevestigde later dat het zal worden weergegeven: Beveiligingspatches voor iOS 14 Voor gebruikers die nog niet klaar waren om te upgraden naar iOS 15, maar dat nu niet meer het geval lijkt te zijn.

Om een ​​onbekende reden trok het bedrijf terug en staat het gebruikers niet langer toe om op iOS 14 te blijven met beveiligingsupdates. In plaats daarvan keerde het terug naar de traditionele methode van updates waarbij gebruikers gedwongen worden de nieuwste versie van het besturingssysteem (iOS 15) te installeren om de beveiligingsverbeteringen te krijgen.

als we noemden eerder vandaag (via github) De wijziging is doorgevoerd na de release van iOS 15.2 in december 2021. Apple heeft iOS 14.8.1 uitgebracht Voor niet-iOS 15-apparaten op 26 oktober 2021, maar nu is deze update verlopen.

9to5Mac Het zorgde ervoor dat apparaten met iOS 14.8 of eerdere versies van het besturingssysteem niet langer kunnen worden bijgewerkt naar iOS 14.8.1. In plaats daarvan toont het menu Software-update alleen iOS 15.2.1-update. Voorheen werd iOS 15 aangeboden als een optionele update, terwijl gebruikers alleen iOS 14-beveiligingspatches konden installeren.

Hoewel dit misschien een bug is, lijkt dit onwaarschijnlijk, aangezien het bedrijf sinds oktober geen andere beveiligingspatches voor iOS 14-gebruikers heeft uitgebracht. eerder op de dag, Apple onthult iOS 15-certificeringsnummers Voor het eerst is het lager dan normaal – en dat kan het gevolg zijn van het feit dat gebruikers op iOS 14 blijven.

READ  Apple lanceerde zakelijke tools voor kleine bedrijven

Hoewel het bedrijf niets heeft bevestigd of ontkend, heeft het mogelijk zijn beslissing over alternatieve updates voor gebruikers die niet willen upgraden naar de nieuwste versie van iOS heroverwogen. Voor nu, als je de nieuwste beveiligingsupdates op je iPhone of iPad wilt krijgen, moet je iOS 15 installeren.

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Written By
More from Lesley Curry
Verlaten PS5-trailer wordt niet weergegeven omdat Blue Box technische problemen meldt
De eerste volledige trailer voor de PlayStation 5-survivalgame omhoog, zou naar verluidt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *