Apple staat opnieuw streamingdiensten voor games toe in de App Store | NU

Nieuwe richtlijnen van Apple maken het voor bedrijven als Google en Microsoft mogelijk om hun game streamingdiensten aan te bieden in de App Store. Dat zegt een woordvoerder van de techgigant CNBC.

Met gamediensten zoals Google Stadia en Xbox Game Pass Ultimate kunnen gebruikers games vanuit de cloud naar een smartphone, tablet of ander apparaat streamen. Apple stond de apps niet toe, dus de services konden alleen op Android-telefoons worden gebruikt.

Nieuwe regels bieden een compromis voor de apps. Het streamen van games is nu toegestaan ​​in de App Store, mits ontwikkelaars voor elke aangeboden game aparte apps maken. Deze kleinere apps bevatten de streamingtechnologie van bijvoorbeeld Stadia of Game Pass en starten direct een game.

Aparte apps

De app-makers mogen dan een aparte app maken die alle individuele game-apps bundelt, zodat gebruikers ze op één plek kunnen vinden. De nieuwe regels zorgen ervoor dat Apple nog steeds elke game afzonderlijk kan beoordelen voordat deze in de App Store verschijnt.

Het is nog onduidelijk welke game-streamingdiensten ook de Apple-aanpak zullen gebruiken. Het zou betekenen dat voor elke game een aparte app moet worden goedgekeurd, terwijl ze op Android maar één app hoeven te maken. Microsoft noemt het al “een slechte ervaring voor klanten”, die 100 apps voor Game Pass zouden moeten installeren.

Machtsmisbruik

Daarmee geeft Apple gedeeltelijk toe aan de recente kritiek op de App Store. Wereldwijd lopen er verschillende onderzoeken naar de softwarewinkel, waarbij wordt gekeken of er sprake is van machtsmisbruik.

Spotify klaagde eerder dat Apple een onredelijk hoge commissie rekent op alle aankopen via een iOS-app. Dat terwijl de eigen muziekdienst van het bedrijf daar geen last van heeft.

READ  We kochten 25.000 Switch-exemplaren van Scott Pilgrim Vs. De wereld: het spel in minder dan drie uur

Fortnite

De makers van Fortnite stapten onlangs naar de rechter omdat hun game geen gebruik mag maken van een betalingssysteem buiten Apple. Het bedrijf voegde dit toe om een ​​punt te maken, waarna de game uit de App Store werd verwijderd.

Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *