De beste mobiele kaartspellen voor iOS en Android

Collectible Card Games (CCG’s) zijn momenteel in zwang, met tal van opties op pc en zelfs meer op mobiel. Hoewel er steeds nieuwe titels uitkomen, heeft slechts een handjevol de originaliteit en competitieve kwaliteit om echt vast te houden en een gezonde spelersbasis te bevorderen. Hier zijn zes van de beste CCG’s die momenteel beschikbaar zijn om op mobiel te spelen.

Stormgebonden

In tegenstelling tot traditionele CCG’s, beschikt Stormbound over een touwtrekken-monteur. Wanneer elke speler een kaart uit zijn hand gebruikt, wordt deze ingezet als een troep wezens – of een structuur, monster of spreuk, afhankelijk van de kaart – op een rasterkaart tussen de bolwerken van de spelers. Wezens marcheren over de kaart, nemen contact met elkaar en botsen uiteindelijk op het vijandelijke bolwerk. Dit voegt een prettig gevoel van lichamelijkheid toe aan de normaal abstracte handel in bronnen waar de meeste CCG’s om draaien.

Stormbound is beschikbaar op Android, iOS en Pc.

Warhammer-gevechtskaarten

Warhammer-gevechtskaarten

Op het eerste gezicht lijken Warhammer Combat Cards simpel en minimalistisch. Het maakt gebruik van kleine kaartspellen, eenvoudige kaarten met weinig statistieken en vaardigheden, en een zeer gestroomlijnde gameplay. In deze bescheiden verpakking zit eigenlijk een diepgaand strategisch kaartspel dat buitengewoon bevredigend kan zijn als je eenmaal alle timingmechanica en legernuances hebt opgepikt. Als een ander pluspunt zouden Warhammer-fans het op prijs stellen om te spelen met veel van de iconische helden en wezens van het Warhammer 40.000-universum.

Warhammer Combat Cards is beschikbaar op Android en iOS. Houd er echter rekening mee dat accountinformatie niet lijkt te worden bewaard na het verwijderen van de app, waardoor accountherstel moeilijk wordt.

READ  Waarom geeft de overheid PUBG Mobile India geen toestemming om de game te lanceren?

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra

Legends of Runeterra barstte los in januari 2020, maar deze nieuwkomer in het genre heeft al een speciale niche voor zichzelf gecreëerd. Hoewel het voortbouwt op veel van de mechanica van Magic: The Gathering, heeft Legends of Runeterra twee functies die het een heel ander beest maken. De eerste is het beurtvolgordesysteem van de game, dat vloeiender en interactiever is dan die van andere CCG’s, waardoor spelers veel mogelijkheden hebben om tegen te spelen.

De tweede zijn de kampioenen, krachtige League of Legends-personages die het gedrag van elk kaartspel veranderen. Hoewel ze de deckbuilding-opties aanzienlijk beperken en spelers dwingen tot rigide archetypen, voegen de kampioenen veel smaak toe aan elke wedstrijd en geven Legends of Runeterra een actievere sfeer.

Legends of Runeterra is beschikbaar op Android, iOS en Pc.

Hearthstone

Hearthstone

We konden Hearthstone niet van deze lijst weglaten. Ondanks zijn leeftijd en de vele innovatieve en originele kaartspellen die erop volgen, is Hearthstone nog steeds misschien wel de meest gepolijste CCG op de scène. Het beschikt over een zeer diepe bibliotheek met kaarten, regelmatige updates en een autobattler-modus genaamd Slagvelden.

Hearthstone is beschikbaar op Android, iOS en Pc.

Eeuwig

Eeuwig

Als je de gameplay van Hearthstone leuk vindt, maar niet om de Warcraft-setting, dan is deze iets voor jou. Eeuwig is het beste van de vele, veel Door Hearthstone geïnspireerde CCG’s op mobiel. Het heeft een vergelijkbare gameplay, maar met zijn eigen draai en mechanica, en een veel interessantere spellpunk-westerse setting.

Eternal is beschikbaar op Android, iOS en Pc.

READ  Roger McCreary zorgt voor 'game-changing plays' in Auburn overwinning bij Ole Miss

Teppen

Teppen

Teppen is een andere CCG in touwtrekkenstijl, maar in tegenstelling tot Stormbound vindt de actie in realtime plaats. Met behulp van personages uit de bibliotheek met spellen van Capcom laat Teppen spelers kaarten inzetten in een arena met drie rijstroken. Ze vechten het vervolgens in realtime uit, totdat de verdediging van een speler faalt.

Als het idee om Mega Man’s Chill Penguin naar Jill Valentine te gooien je niet aanspreekt, kun je misschien nog steeds genieten van Teppen vanwege zijn competitieve kwaliteit, die een kleine maar zeer toegewijde esports-scene heeft gekoesterd.

Teppen is beschikbaar op Android en iOS.

Written By
More from Vanessa Hale

Microsoft reageert op meldingen dat Xbox-consoles niet reageren

Microsoft zei dat het werkt aan een oplossing voor niet-reagerende Xbox Series-consoles....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *