Apple Store heeft dit jaar al 150.000 apps afgewezen

Het aanbod aan apps is groot, maar om je app in de App Store te krijgen, moet je wel wat moeite doen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat de App Store in 2020 al 150.000 apps heeft afgewezen. In totaal komen er zo’n 100.000 aanvragen per week binnen. Op de vernieuwde website kunnen we nu details zien over de App Store en het Apple Developer Program. Er staat nu duidelijk beschreven hoe het ontwikkelaarsprogramma werkt en hoe apps worden toegelaten tot de App Store.

Meer dan 1,8 miljoen apps

De reden waarom Apple in eerste instantie zoveel apps afwijst? Ze willen dat alle nieuw aangeboden apps voldoen aan de hoogste privacynormen en dat de inhoud onder de loep wordt genomen. “Al meer dan 10 jaar is de App Store een veilige en vertrouwde plek om apps te ontdekken en downloaden”, Meldt Apple de nieuwe App Store-pagina. En als je denkt dat je de App Store hebt voltooid, lijkt dat ons onmogelijk. In totaal zijn wereldwijd meer dan 1,8 miljoen apps toegestaan. Om het brede scala aan nieuwe apps te beoordelen, maakt Apple gebruik van een team van 500 experts wereldwijd.

Privacyrichtlijnen App Store

De apps die uiteindelijk niet werden toegelaten tot de App Store voldeden niet aan de privacyrichtlijnen van het bedrijf. Naast het afwijzen en verwijderen van apps wordt ook gekeken naar de gebruikersrecensies. Apple neemt neprecensies onder de loep en heeft daarom alleen al dit jaar meer dan 60 miljoen recensies verwijderd. De meeste apps die niet waren toegestaan, hadden inhoud die aanstootgevend, onveilig of illegaal was.

READ  Apps van de week: The Walking Dead en Time Travel met Google Earth | direct

Meest populaire apps uit de App Store

Elk jaar publiceert Apple een lijst met de meest populaire apps van het jaar. In 2019 waren het vooral de gratis social media apps die populair waren en betaalde planningstools en apps om je slaap te monitoren. De meest populaire gratis spellen waren Mario Kart Tour en de meest gedownloade betaalde game was Minecraft: Pocket Edition. We weten nog niet hoe de lijst van 2020 eruit komt te zien, maar het is altijd leuk om te zien welke apps het momenteel goed doen in Nederland. Hier is een overzicht van de top 3 gratis en betaalde apps die u in de App Store vindt.

Meest populaire gratis apps

  1. Widgetsmith: Een app die je op weg helpt met de nieuwe widgets (beschikbaar sinds de komst van iOS 14).
  2. Color Widgets: dezelfde app, maar je kunt er verschillende dingen mee doen. U ontwerpt uw ​​eigen widgets en maakt een overzichtelijke homepage.
  3. DigiD: de app die we allemaal gewoon nodig hebben en massaal gebruiken om te communiceren met de overheid.

Meest populaire betaalde apps

  1. Oeps, ik groei (€ 4,49): ‘de best verkochte baby-app ter wereld’ lezen we. Hiermee oud wordt de groei van uw baby en informeert u over de ontwikkeling van uw kind.
  2. Universum in a Nutshell ($ 3,49): een coole app die je veel leert over het universum als je geïnteresseerd bent. Met informatie over planeten en sterrenstelsels.
  3. Babyfoon 3G (€ 5,49): een app die je als babyfoon kunt gebruiken, inclusief video- en audiofunctie. Dan ben je inderdaad even je toestel kwijt, maar je kunt de app ook op een tablet zetten.
READ  Hoe kun je macOS 11 Big Sur downloaden en installeren?

More from Madison Garrett

Vernietig alle mensen in de Good Ass Games van deze week tegen goede prijzen

afbeelding: Thq noorden Fijne vrijdag voor jullie allemaal! Het is die tijd...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *