Apple verwijdert duizenden game-apps uit de Chinese winkel: onderzoeksbureau

Apple removes thousands of game apps from China store: Research firm

Eerder dit jaar gaf Apple game-uitgevers eind juni een deadline om een ​​door de overheid uitgegeven licentienummer in te dienen waarmee gebruikers in-app aankopen konden doen.REUTERS / Stephen Lam

Apple Inc heeft zaterdag 29.800 apps uit de Chinese app store verwijderd, waaronder meer dan 26.000 games, volgens gegevens van onderzoeksbureau Qimai.

De verwijderingen komen te midden van een hardhandig optreden tegen games zonder licentie door de Chinese autoriteiten.

Apple reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Eerder dit jaar gaf Apple game-uitgevers eind juni een deadline om een ​​door de overheid uitgegeven licentienummer in te dienen waarmee gebruikers in-app aankopen konden doen.

De Android-app-winkels in China voldoen al lang aan die voorschriften. Het is niet duidelijk waarom Apple ze dit jaar strikt handhaaft.

De smartphonemaker heeft in de eerste week van juli meer dan 2500 titels uit de app store verwijderd. Games die door de sweep werden beïnvloed, bevatten titels van Zynga en Supercell, meldde onderzoeksbureau SensorTower destijds.

De Chinese regering streeft er al lang naar strengere regels op te leggen aan haar game-industrie om gevoelige inhoud te verwijderen.

Het goedkeuringsproces voor games die in-app-aankopen mogelijk maken, is lang en gecompliceerd en doet pijn, behalve de grootste game-ontwikkelaars, zeggen insiders uit de branche.

“Dit is het meest van invloed op het inkomen van kleine en middelgrote ontwikkelaars, maar vanwege de moeilijkheden om een ​​bedrijfslicentie aan te schaffen, is het verwoestend voor de hele iOS-game-industrie in China”, zegt Todd Kuhns, marketingmanager voor AppInChina, een bedrijf dat helpt buitenlandse bedrijven bij het verspreiden van hun apps.

READ  Valve heeft geen plannen voor een 'Steam Pass', maar het zal Microsoft helpen om Game Pass op Steam te zetten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *