Apple zou binnenkort Apple Music en Apple Podcasts naar Windows en Xbox kunnen brengen

Apple Music en Apple Podcasts hebben in de nabije toekomst mogelijk hun eigen apps voor Windows en Xbox.

In oktober 2019, met de lancering van macOS Catalina, splitste iTunes zijn diensten op in verschillende zelfstandige apps, waaronder Apple Music en Apple Podcasts. Momenteel moeten gebruikers van Apple Music en Podcasts iTunes of de webversie van Apple Music gebruiken om toegang te krijgen tot deze services op een pc. Nu iTunes is stopgezet, zal Apple zijn services waarschijnlijk ook op Windows en Xbox splitsen, met nieuwe muziek en podcasts in de maak. Apple TV staat al op Xbox, dus dat is waarschijnlijk.

Vorig jaar werden in september de eerste tekenen onthuld dat Apple van plan was de Apple TV-app in de Microsoft Store te lanceren, terwijl de app twee maanden later, in november, officieel werd gelanceerd. Een soortgelijk schema kan van toepassing zijn op de apps Muziek en Podcast.

Rapport van iMore

In 2019 huurde Apple ervaren technici in Universal Windows Platform (UWP) in om de volgende generatie media-apps voor Windows te bouwen. Microsoft herconfigureert zijn spelconsoles om hetzelfde UWP-pakketformaat te gebruiken voor zijn toepassingen, waardoor de breedste keuze aan inhoud tussen Windows en Xbox wordt gegarandeerd, met de minste hoeveelheid codering die vereist is van ontwikkelaars. Dit betekent dat als Apple Music en Apple Podcasts zijn geschreven in UWP-taal, ze standaard Xbox-ondersteuning bevatten.

Het draaien van Apple Podcasts als een zelfstandige app op Windows en Xbox zorgt voor extra druk op Spotify. In 2019 en 2020 voeren beide bedrijven hun inspanningen (en hun budgetten) op met exclusieve aanbiedingen en nieuwe functies.

Apple Music zal concurreren met Spotify zodra het op Xbox arriveert.

Door Apple TV, Apple Music en Apple Podcasts naar Windows / Xbox te brengen, kunnen meer potentiƫle klanten zich aanmelden en hun diensten gebruiken en antitrustklachten bestrijden.

READ  PS5, Xbox Series X of Nintendo Switch - Welke console was je bestseller in februari?
Written By
More from Vanessa Hale

Gratis Jedi Fallen Order-upgrade voor PS5 en Xbox Series X/S hier beschikbaar

Zonder voorafgaande kennisgeving van EA en Respawn, PlayStation 5 en Xbox Series...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *