Wat is een “niet-ondersteund” Android-apparaat?

Google zal beginnen met het uitschakelen van Google Berichten zodat ze niet meer werken op “ongeautoriseerde” Android-apparaten 31 maart. Deze verandering zou de meesten van jullie niet moeten treffen, maar het roept wel de vraag op: wat precies is aan het zijn Een “niet-ondersteund” Android-apparaat en hoe u ervoor kunt zorgen dat u geen apparaat gebruikt?

Wat het betekent als een Android-apparaat ‘niet wordt ondersteund’

Niet-goedgekeurde apparaten hebben de Android-compatibiliteitstest van Google niet doorstaan ​​om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de kwaliteits- en beveiligingsnormen van Google. Sommige van de nieuwere Android-apparaten worden niet tijdelijk ondersteund wanneer ze voor het eerst worden uitgebracht, maar worden later goedgekeurd zodra het proces is voltooid. In andere gevallen kan een niet-geautoriseerd apparaat betekenen dat de fabrikant het apparaat niet heeft ingediend voor Google-certificering, Of het ging niet over.

naar mij Google-ondersteuningspaginaDaarom brengt het gebruik van een niet-geverifieerd Android-apparaat verschillende risico’s en nadelen met zich mee:

  • Apparaten die niet Play Protect-gecertificeerd zijn, zijn mogelijk niet veilig.
  • Apparaten die niet Play Protect-gecertificeerd zijn, krijgen mogelijk geen Android-systeemupdates of app-updates.
  • Google-apps op apparaten die niet Play Protect-gecertificeerd zijn, hebben geen licentie en zijn mogelijk geen echte Google-apps.
  • Apps en functies op apparaten die niet zijn gecertificeerd door Play Protect werken mogelijk niet correct.
  • Er wordt mogelijk geen veilige back-up gemaakt van gegevens op apparaten die niet zijn goedgekeurd door Play Protect.

Dit beveiligingsrisico is de reden waarom Google Google-berichten blokkeert op niet-goedgekeurde telefoons. Zonder PS.Bij verificaties kan Google er niet voor zorgen dat de end-to-end-codering correct is geconfigureerd voor de app, waardoor uw persoonlijke berichten en gegevens in gevaar kunnen komen.

Maar nee Allemaal Niet-goedgekeurde Android-telefoons zijn gevaarlijk. In sommige gevallen maakt het rooten van uw telefoon of het aanbrengen van andere systeembrede wijzigingen de certificering van het apparaat ongeldig. Veel spaarders kunnen dit probleem oplossen en als dat niet het geval is, brengen ze deze wijzigingen meestal door met kennis van de risico’s. Gelukkig kun je root ongedaan maken en opnieuw uitvoerenBewaar de certificaatstatus van uw apparaat.

Hoe u kunt controleren of uw telefoon is gecertificeerd

Het is onwaarschijnlijk dat de gemiddelde persoon onbedoeld een niet-ondersteund Android-apparaat zal gebruiken, vooral in de VS, maar dat is niet onmogelijk. Sommige niet-goedgekeurde apparaten zijn afkomstig van populaire merken die Google niet langer ondersteunt. Nieuwere Huawei-apparaten zijn bijvoorbeeld niet gecertificeerd en kunnen momenteel geen certificering aanvragen in de Verenigde Staten

U kunt ervoor zorgen dat uw Android-telefoon is goedgekeurd via de instellingen van Google Play Store.

  1. Open de Google Play Store-app.
  2. Druk op tHaast je-Gewatteerde knoop bovenaan –Linkerhoek van het scherm.
  3. Specificeer ‘Instellingen’ Vanuit de zijbalk.
  4. Scrol omlaag naar Bestand “Over” Sectie. Onder Apparaatcertificering Hij zal het ook niet zeggen “A gecertificeerd” of Niet ondersteund.

Als uw apparaat is gecertificeerd, kunt u Google Messages zonder problemen blijven gebruiken. Als dit niet het geval is, moet u een nieuwe berichten-app of een nieuw apparaat zoeken (of uw apparaat rooten). Als u echter denkt dat uw apparaat ten onrechte “niet gecertificeerd” is, moet u de telefoon plaatsen Google’s (lange) lijst met ondersteunde Android-apparaten. Neem contact op met Google en de fabrikant van het apparaat als er een verschil is.

READ  Rusland vereist telefoons en apparaten die vooraf zijn geïnstalleerd met Russische software
Written By
More from Lesley Curry

Herinnering: vandaag is de dag – Mario 3D All-Stars en Mario Bros. 35 en meer worden voor altijd gedropt

Een van de belangrijkste discussiepunten in Nintendosphere dit jaar loopt ten einde,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *