Arteta: Als je niet scoort, win je geen games – Arseblog News

Mikel Arteta betreurde de aanhoudende problemen van zijn ploeg voor het doel toen Arsenal met 2-0 werd verslagen door Spurs in de Noord-Londense derby.

De ploeg van de Spanjaard werd tweemaal ongedaan gemaakt tijdens de tegenaanval in de eerste helft toen Harry Kane en Son Heung-Min elkaar assists gaven om te scoren.

Hoewel de Gunners 69% van het balbezit hadden, bleek ons ​​onvermogen om een ​​van de talloze kruisen die in de kist waren geslingerd, kostbaar te zijn. Nog een keer.

Zoals je zou verwachten, was de baas na de wedstrijd niet in de beste bui. Dit is wat hij zei toen hij tegenover de Sky Sports camera’s.

Zijn kijk op het spel …

Dit is voetbal. Ze hadden één schot op doel en scoorden een wondergoal. En de tweede, we waren klaar tijdens de pauze omdat Thomas [Partey] raakte geblesseerd en bevond zich niet in een positie. Hij moest op de grond vallen. We hebben de tweede gegeven. Ik zag een team. Ik zag mijn team vol verlangen, passie, het spel volledig domineren, alle kansen creëren, alle situaties creëren. Het gaat uiteindelijk om het eindproduct. Dit is waarom ze [Spurs] staan ​​als eerste in de tabel. Ze creëerden twee situaties en scoorden twee doelpunten. Ik denk dat we 54 voorzetten hadden, ik weet niet hoeveel schoten, slechts twee op doel. Dit spel gaat over dat doen. We moeten doorgaan, blijven vechten en het team zijn dat we vandaag waren, maar die details natuurlijk verbeteren.

Over beter verdedigen voor de doelen …

READ  Southern vs.Baylor - Game Preview - 16 december 2020

Ik denk aan de eerste, ik denk een beetje beter in de fase net voordat ik de bal verlies. Ze lijken erg op elkaar, we hadden een situatie om een ​​doelpunt te maken en bij de rebound pakken ze het. Ze zijn echt goed in het vasthouden van die eerste bal en zoon scoort vanaf 20 meter, 25 meter in de bovenste bak. De tweede, Thomas is uit, hij loopt mank, hij heeft pijn, hij moet loskomen en we missen een man op dat overgangsmoment.

Of Partey het mis had toen hij het veld afliep …

Natuurlijk wil ik dat hij op het veld doet wat hij kan voor het team in die situatie. Niemand verwacht dat hij buiten het veld staat. Hoe dan ook, hij kon niet verder spelen, hij had veel pijn. Het is wat het is.

Of zijn spelers zichzelf tijdens de pauze bloot hebben gelaten …

Ik weet het niet. Misschien waren we een beetje voorzichtig met Son, om niet iets eerder in te stappen. Maar het is een wonderdoel. Je kunt elke beslissing nemen – kun je het een beetje beter doen in die situatie? Het is wat ze heel goed doen. Ze hebben het een keer gedaan; de tweede zijn we een man down en het is echt moeilijk te controleren. Aan het eind van de dag verloren we de wedstrijd. Nogmaals, de inspanning, het gevecht en de geest, de manier waarop ze in dit stadion speelden en hoeveel ze bleven proberen, ze gaven nooit op. Het is dichtbij, maar het is niet genoeg om voetbalwedstrijden te winnen omdat we geen doelpunten maken.

Over het veranderen van de droogte …

READ  Osaka's activisme helpt haar spel, zegt coach Fissette

Op dit moment houdt het het systeem vast en blijft het werken aan de levering op de gebieden waar we de bal leggen, en ervoor zorgen dat we de nummers hebben. Aan het eind van de dag hebben we vandaag genoeg situaties gecreëerd om te scoren. Zij zullen komen. Zij zullen komen. Ik weet dat het zo frustrerend is. Ik ben de eerste die gefrustreerd raakt. Ik moet de spelers steunen, blijven trainen, blijven vechten, doorgaan… er is geen andere manier.

Over Arsenal die hun slechtste start in de competitie sinds 45 jaar maakt …

Die statistiek kan niet anders zijn als je geen doelpunten scoort. We kunnen alles doen wat je wilt, elk systeem, elke informatie, we kunnen 55 stakers plaatsen [on the pitch], als je geen doelpunten scoort, kun je geen voetbalwedstrijden winnen. Zo simpel is het.

Over de vraag of Arsenal voldoende kansen creëert …

We hebben zeker meer dan Spurs gemaakt. En ze scoorden twee doelpunten en we hadden nul. Hetzelfde gebeurde vorige week tegen Wolves.

Op de golf tussen Arsenal en Spurs …

Ik maak me zorgen over ons team, daar heb ik genoeg van. Ik maak me geen zorgen over de Spurs-spelers.

More from Madison Garrett

Microsoft ondersteunt AMD’s antwoord op DLSS op Xbox-consoles

Microsoft stelt Xbox-ontwikkelaars in staat om te profiteren van AMD’s antwoord op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *