Ashok Gehlot spreekt over BJP “Luring” Congress MLA’s, Oust Government

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot heeft beweerd dat de BJP zijn MLA’s probeert te kopen (Bestand)

Jaipur:

De premier van Rajasthan, Ashok Gehlot, zal vandaag de media vanuit de hoofdstad Jaipur toespreken, na nog meer beschuldigingen dat de oppositie BJP MLA’s strekt in een poging de regering van het congres in de staat te destabiliseren. De laatste geruchtenronde ontstond nadat sommige congresleiders beweerden dat de BJP wetgevers “lokte” en dat hoge leiders van de partij betrokken waren bij een “samenzwering”.

Vanmorgen vertelde Chief Whip Mahesh Joshi, die een klacht had ingediend bij de SOG (speciale operatiegroep) en ACB (anticorruptiebureau) van de Rajasthan-politie, tegen persbureau ANI dat de BJP “doodsbang” was.

“BJP is doodsbang vanwege onderzoek. Ze zijn betrokken bij de handel in paarden zoals te zien is in Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh en Gujarat. Ze probeerden het ook in Rajasthan, maar werden geconfronteerd met het stof. Het onderzoek zal de waarheid aan het licht brengen”, aldus Joshi.

Een MLA uit Kushalgarh in het zuiden van Rajasthan, die werd genoemd als een van degenen die door de BJP werden benaderd, heeft de bewering categorisch ontkend.

Afgelopen week hebben de heer Joshi en plaatsvervangend opperhoofd Mahendra Chaudhary namens 24 MLA’s een verklaring afgelegd waarin stond: “Congres-MLA’s en wetgevers die de regering steunen, zullen dit niet laten slagen”.

De 24 MLA’s hebben die verklaring ondertekend. Ze beweerden ook dat tijdens Rajya Sabha-peilingen vorige maand soortgelijke pogingen waren ondernomen om hen te lokken, en andere MLA’s die de regering steunen.

“De MLA’s hebben gezegd dat niemand zijn integriteit kan doorbreken door enige verleiding te geven. De regering van het Congres in Rajasthan zal haar termijn van vijf jaar voltooien”, aldus de verklaring.

READ  15 beste Sega Genesis-spellen ooit

De MLA’s beweerden dat de BJP bereid was haar samenzwering te herhalen om een ​​democratisch gekozen regering te verzwakken en omver te werpen.

Er was geen onmiddellijke reactie van de BJP.

Het congres heeft 107 zetels in de 200 leden tellende Rajasthan Assembly en heeft de steun van 12 onafhankelijke kandidaten. Bovendien steunen vijf MLAS van andere partijen – de Rashtriya Lok Dal, de CPI (M) en de Bharatiya Tribal Party – de heer Gehlot.

Voorafgaand aan de verkiezingen van vorige maand in Rajya Sabha beschuldigden Ashok Gehlot en Mahesh Joshi de BJP van pogingen om de regering te destabiliseren.

Een congres dat in maart onrustig was door gebeurtenissen in Madhya Pradesh en geconfronteerd werd met soortgelijke gebeurtenissen in Gujarat, verplaatste al zijn MLA’s naar een resort aan de grens tussen Delhi en Jaipur.

De heer Joshi schreef aan de ACB en zei, zonder de BJP te noemen, dat “onze MLA’s en onafhankelijken die ons steunen – pogingen worden gedaan om hen met geldmacht te lokken”.

Twee dagen eerder vertelde de heer Gehlot aan NDTV dat hij had gehoord “meldt dat de BJP bereid is tot 25 tot 30 crore per MLA uit te geven”.

Met input van PTI, ANI

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *