Ashok Gehlot’s MLA’s, Waiting to Meet Governor, Shout Slogans

NDTV News

Politieke crisis in Rajsthan: de eerste minister liep tussen de slogan-schreeuwende MLA’s.

Jaipur:

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot belandde vanmiddag in het Governor’s House met ten minste 100 MLA’s van het Congres, waardoor de druk op gouverneur Kalraj Mishra toenam om een ​​assemblagesessie te beleggen.

Scores van MLA’s werden gezien zittend op de grasvelden van de Raj Bhawan – observeerden fysieke afstand in de tijd van het coronavirus – en schreeuwden slogans terwijl ze op de gouverneur wachtten. Veel van de MLA’s liepen rond het huis en waren vastbesloten om uit te zetten totdat de situatie hun zin kreeg.

Ashok Gehlot zei dat hij de gouverneur had geschreven met het verzoek om een ​​vergadering van maandag. Hij wil graag een vertrouwensstemming krijgen terwijl hij de cijfers heeft.

Rajyapal, huis bulao, huis bulao (Gouverneur, bel de vergadering, bel de vergadering), ‘riepen de MLA’s in een reeks slogans.

Ze zongen ook – “Gehlot blijf vechten, we zijn met jou”, “Weg met Tanashahi (dictatuur) “en” Gerechtigheid is onze mantra “.

De eerste minister liep tussen de slogan-schreeuwende MLA’s.

De gouverneur stuurde koekjes en flessen water voor de wetgevers. Later kwam hij naar buiten en ontmoette zijn bezoekers. ‘Het Hooggerechtshof behandelt de kwestie. Dus ik laat uw verzoek juridisch onderzoeken’, zei de heer Mishra tegen de Chief Minister en de MLA’s.

De heer Gehlot had vanmorgen verslaggevers verteld dat hij al zijn MLA’s zou nemen om een ​​collectief beroep op de gouverneur te doen.

‘De hele staat is bij ons. Mensen zijn bij ons. Als de massa’s de Raj Bhawan uit protest omringen, zullen we niet verantwoordelijk zijn’, had de heer Gehlot aan verslaggevers verteld.

READ  Peloton traint omdat ik breek

De waarschuwing werd in beslag genomen door de BJP, die door de eerste minister is beschuldigd van steun aan de opstand van zijn ontslagen afgevaardigde Sachin Pilot om het congres van de macht in Rajasthan te bevrijden.

“De heer Gehlot is ook minister van Binnenlandse Zaken. Hoe kan hij zulke bedreigingen doen? Wie zal verantwoordelijk zijn als de Raj Bhawan wordt omringd door demonstranten”, zei Satish Pooniya, Rajasthan BJP-chef.

‘Het is duidelijk dat meneer Gehlot zijn mentale evenwicht heeft verloren uit angst om de macht te verliezen’, zei de BJP-leider.

De Chief Minister heeft naar verluidt de steun van 103 MLA’s, twee meer dan de meerderheid in de 200 leden tellende Rajasthan-vergadering.

Op dit moment lijkt het rebellenkamp van Sachin Pilot 19 MLA’s te hebben. Met 72 BJP MLA’s, kleinere partijen en drie onafhankelijken, zijn de stemmen tegen Gehlot 97.

Zeker van het feit dat een krachttoets die nu wordt gehouden alleen de regering van het Congres ten goede zal komen, heeft de heer Gehlot op zijn vroegst aangedrongen op een vergadering.

Sinds gisteren heeft hij gouverneur Kalraj Mishra ontmoet, een brief geschreven waarin hij om een ​​sessie vraagt ​​en zelfs met hem gesproken aan de telefoon. ‘We hebben de hele nacht gewacht, maar er kwam geen reactie. Het is onbegrijpelijk wat voor druk hem zou dwingen zo’n eenvoudig proces te vertragen’, zei de heer Gehlot, verwijzend naar een BJP-rol.

Zoals rapporten suggereerden dat de gouverneur het coronavirus zou kunnen noemen als de reden waarom een ​​sessie nu niet kan worden gehouden, zei de Rajasthan minister van Volksgezondheid Raghu Sharma: “Als dat het geval is, zijn we klaar om covid-tests te doen.”

READ  Yale kan joden en Aziaten niet discrimineren en verwacht belastinggeld

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *