Marcus Stroman van Mets veegt kuitblessure weg als ‘kleine tegenslag’

Marcus Stroman van Mets veegt kuitblessure weg als 'kleine tegenslag'

Marcus Stroman rekent op een snel herstel.

Een dag nadat hij met een linkerkuitscheuring op de geblesseerde lijst was geplaatst, tweette de rechtshandige Mets dat hij te maken heeft met een “kleine tegenslag” en maakt hij zich geen zorgen.

‘Zelfs niet een beetje bezorgd’, twitterde Stroman. ‘Meer tijdrovend dan wat dan ook. Gooide maandag een 55-pitch bullpen en voelde me geweldig. Voel het alleen tijdens joggen en sprinten. Hij moet echter wel op volle snelheid kunnen draaien tijdens wedstrijden. ”

De blessure deed zich voor, aldus algemeen directeur Brodie Van Wagenen, toen Stroman afgelopen vrijdag tijdens een intrasquadwedstrijd een line drive van zijn been nam en naar het eerste honk rende. Maar de ochtend voor de scrimmage plaatste Stroman een foto van zichzelf terwijl hij catch speelde terwijl hij een bekleding op het linkerkuit droeg.

‘Ik heb begrepen dat de line drive het begin was en toen hij de dagen erna doorging, kreeg hij behandeling en had hij de mouw aan zijn been’, zei Van Wagenen. “Voor zover ik weet, weet ik niet of het vóór de lijnaandrijving was.”

Van Wagenen zei dat hij de graad van Stromans traan niet kende.

‘Ik zou het aan de artsen overlaten om daar een oplossing voor te vinden’, zei Van Wagenen.

Dien hier uw Mets-vragen in om te worden beantwoord in een aankomende post-mailbag

De status van Jed Lowrie blijft een mysterie, zelfs nadat hij deze week werd onderzocht door teamorthopedist David Altchek. De infielder, die onlangs met pijn in de linkerknie op de geblesseerde lijst werd geplaatst, krijgt naar verwachting een second opinion.

READ  Riot Games gaat over op het afsluiten van zijn door fans gemaakte Chronoshift-server

Van Wagenen zei dat Lowrie ‘nieuwe beelden’ van zijn knie, kuit en achillespees heeft gekregen in een poging een duidelijke diagnose te krijgen van zijn aandoening en welke beperkingen hij zou kunnen hebben.

“De korte versie is dat we nog steeds op zoek zijn naar die antwoorden”, aldus Van Wagenen. “We hebben geen erg duidelijk beeld, dat is het doel van het verkrijgen van de second opinion en met die informatie kunnen we een actieplan ontwikkelen en een beter idee hebben van wat zijn beschikbaarheid in de toekomst zou kunnen zijn.”

Yoenis Cespedes, die naar verwachting vrijdag bij DH zal starten, zal volgens Van Wagenen duidelijk het outfield spelen tijdens het seizoen. De 34-jarige Cespedes, die zijn eerste Major League-wedstrijd in meer dan twee jaar gaat spelen, speelde in mei 2018 voor het laatst een volledige wedstrijd in het outfield.

‘Hij heeft het vermogen en het groene licht om outfield te spelen’, zei Van Wagenen. “We moeten gewoon slim zijn in hoe en wanneer we hem gebruiken.”


Corey Oswalt is volgens Van Wagenen nog niet opgenomen in de rotatie van manager Luis Rojas en zal indien nodig beschikbaar zijn om dit weekend vanuit de bullpen te pitchen. Rojas heeft in de eerste drie wedstrijden van het seizoen geen starters genoemd die verder gaan dan Jacob deGrom, Steven Matz en Rick Porcello.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *