Assassin’s Creed Director Valhalla voegt zich bij EA Motive voor actie in een nog niet uitgebrachte game

Eric Baptizat, regisseur van Assassin’s Creed Valhalla, verliet Ubisoft na 16 jaar om zich bij EA Motive aan te sluiten als gamedirecteur aan een niet bekendgemaakt project.

naar mij AxiosBaptizat kwam in april bij Motive, maar aan welk project hij ook bij EA werkt, moet nog worden aangekondigd. Het gerucht ging onlangs dat EA Motive werkt aan een reboot van de “fan-favoriete” franchise met een focus op de onthulling in juli.

Baptizat wordt gecrediteerd als gamedirecteur bij Valhalla, maar heeft ook senior ontwikkelingsposities bekleed voor goed ontvangen games zoals Assassin’s Creed 4: Black Flag en Assassin’s Creed Origins.

EA Motive werd in 2015 opgericht door industrieveteraan Jade Raymond, een andere voormalige ontwikkelaar bij Ubisoft. Sindsdien heeft Motive echter enkele veranderingen ondergaan. Raymond vertrok in 2018, EA integreerde BioWare Montreal in de Motive-paraplu en Motive opende een tweede locatie in Vancouver.

Na te hebben geholpen met Star Wars Battlefront 2, heeft EA Motive de ruimtejager Star Wars: Squadrons verzonden. In een gesprek met IGN zei de nieuwe Motive General Manager Patrick Klaus dat Motive heeft gewerkt aan “verschillende” nieuwe, onaangekondigde projecten die een mix zijn van zowel originele games als sommige gebaseerd op gevestigde franchises.

Voor meer informatie van EA Motive, bekijk IGN’s Star Wars Squadrons-recensie of onze Assassin’s Creed Valhalla-recensie voor meer informatie over Ubisoft’s nieuwste grote krediet voor Baptizat.

Matt TM Kim is de IGN-nieuwsredacteur.

Written By
More from Aubrey Mason
Trump veracht de wetenschap – en wil dat zijn wetenschappers hetzelfde doen
Binnen enkele uren zei vice-president Mike Pence, het hoofd van de coronavirus-taskforce...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *