Atari VCS Hands-On: hybride pc-console met identiteitscrunch

Ackerman / CNET

Zoals het legendarische merk dat zijn naam ontleent aan het nieuwe Atari VCS heeft een ingewikkelde geschiedenis. Oorspronkelijk een door crowdfunding gefinancierd project, nu jaren later, begint het het eindelijk naar crowdfunding-supporters te sturen, en eerder naar het grote publiek. Net zoals de oorspronkelijke Atari zich ermee bemoeide om erachter te komen of het een gameconsole-fabrikant, software-uitgever, computermaker of gewoon een cultureel icoon was, voelt Atari VCS zich op dezelfde manier in conflict. Het zou een gameconsole kunnen zijn. Een compacte desktopcomputer is wellicht geschikt voor doe-het-zelf-gebruik. Het voldoet ook niet helemaal, zelfs niet voor een bescheiden $ 399 (inclusief een draadloze gamepad en een oude draadloze joystick).

ik Hij probeerde een van deze systemen voor het eerst in twee jaar, Toen je geïntrigeerd was door het idee van een console die ook een Windows- of Linux-computer zou kunnen zijn. Het idee om zo sterk te vertrouwen op de klassieke Atari-spellen was voor mij het minst interessante deel, vooral omdat deze spellen op zoveel andere plaatsen beschikbaar zijn. Als ik graag Asteroids, Crystal Castles of Centipede speel, zelfs in de vele grote consoles en arcade-iteraties, is het op bijna elk ander platform eenvoudig genoeg.

Er heerst hier echter een echt authentiek gevoel, zowel voor hardware als software. Dit voelt als een Atari-product, tot aan de slimme heruitvinding van de klassieke Atari 2600-joystick. Maar houd er rekening mee dat het Atari-handelsmerk op dit moment slechts een zakelijke IP is. Het werd in de loop der jaren gekocht en verkocht en is nu eigendom van een Frans speelgoedbedrijf Voorheen bekend als Infogrames.

Verwarrende identiteit

In de tijd die ik hands-on heb doorgebracht, bevindt de Atari VCS zich duidelijk in een identiteitscrisis. Het eerste stadion is als een gameconsole. Er is veel concurrentie in deze ruimte, van PS5 En de Xbox-serie X
naar mij Nintendo Switch En de Xbox S. De S-serie kost $ 299, terwijl de Switch Lite $ 199 is, en beide hebben veel meer mogelijkheden dan pure gaminghardware. Als je van oude games houdt, zijn systemen zoals SNES Classic en de Sega Genesis Mini beide onder de $ 100, – en ze maken klassieke games gemakkelijk te spelen op moderne televisies.

Lees verder: De PS5 en Xbox Series X zijn nog steeds uitverkocht: dit is wat je in plaats daarvan kunt kopen

IMG-3556

Atari VCS is ingesteld als een Windows 10-pc.

Ackerman / CNET

Atari VCS kun je het beste zien als een compacte desktop, met een zware DIY-component. Het draait op een AMD SoC (een systeem op een chip) genaamd Ryzen R1606G, Met voldoende grafische kracht voor lichte games en enkele uitbreidingsopties zoals de interne M.2-sleuf. Het belangrijkste is dat je het ingebouwde Atari OS (in feite op Linux gebaseerde gamecatalogus en webbrowser) kunt overslaan en Linux, Chrome OS of Windows 10 er volledig op kunt draaien. Technisch gezien ondersteunt het semi-verlaten SteamOS, Ook, maar ik raad dat niet aan.

maar er is een probleem. Het systeem wordt alleen geleverd met een eigen Atari-besturingssysteem en een kleine SSD van 32 GB. Om er een echte mini-desktop van te maken, moet u uw favoriete besturingssysteem installeren op een externe schijf (aangesloten via USB) of door een interne M.2-harde schijf toe te voegen. Te veel gevraagd door de meeste mensen, en het hele project zou logischer zijn om te verzenden als een Windows-machine of dual-boot-apparaat.

Ik heb dit proces doorlopen, Windows 10 op een externe schijf geïnstalleerd en na een beetje probleemoplossing werkte het prima. Je kunt het vergelijken met zoiets als de Mac Mini, hoewel het nieuw is De M1-aangedreven Mac Mini Veel krachtiger en duurder.

Toen Windows 10 eenmaal actief was, heb ik natuurlijk een aantal Steam-spellen geïnstalleerd. Omdat het is gebouwd rond de klassieke Atari-spellen, is het een overdrijving om het veel moderne spellen te laten doen, denk ik. Noch de moderne stand-alone Hades zal draaien, noch de 3D Mark-standaarden. Maar de beste low-power personal computer, Deep Sky verlaten, Het liep goed, net als Skyrim, op 1080p en gemiddelde instellingen. Ik heb ook de nieuwe Microsoft Xbox Cloud Gaming Beta geprobeerd, die goed werkte, aangezien het vanuit de cloud werd gestreamd.

Ik zag mezelf de Atari VCS gebruiken die was aangesloten op een scherm, toetsenbord en muis als een leuke kleine desktop (en dat is eigenlijk wat ik een paar dagen deed). Maar je kunt ook krachtigere hardware vinden in een vergelijkbaar zip-pakket. Je betaalt echt voor het console-achtige ontwerp, wat op zijn zachtst gezegd een leuke gespreksaanzet is. Als je dit als desktop gebruikt, houd er dan rekening mee dat binnenventilatoren bijna altijd draaien en behoorlijk luid kunnen zijn.

IMG-3478

2 USB-A 3.0-poorten, HDMI en Ethernet (maak je geen zorgen, het heeft wifi).

Ackerman / CNET

Herschep het verleden

De Atari VCS is een op zichzelf staande gameconsole, die moeilijk te verkopen is. Het lijkt en voelt veel op de klassieke console (er is zelfs een versie met houtnerf), maar als je hem eenmaal aanzet, zijn de beschikbare opties beperkt.

Er zijn veel vooraf geïnstalleerde Atari-spellen, zowel in console- als arcadeversies. Recreaties zien er origineel uit, maar de meeste zullen hun nieuwe waarde snel verslijten. Ik hou van de mogelijkheid om bijvoorbeeld de Atari 2600 of de arcadeversie van Asteroids te spelen. Maar veel spellen, vooral de meer obscure, hebben instructies nodig, die u moet klikken en lezen op het scherm. Als je ergens in de buurt van mijn leeftijd bent, zul je je herinneren dat oude consolegames allemaal met instructiehandleidingen worden geleverd.

Menu en navigatie zien er prima uit met een resolutie van 1.920×1.080, maar het upgraden van de uitvoer naar 4K, hoewel ondersteund door het besturingssysteem, resulteert in een langzame en laggy ervaring. Niet dat een duizendpoot in 4K hoeft te zijn.

De kleine storefront biedt, voorlopig tenminste, meer klassieke games, evenals een paar nieuwere games, maar er is niets dat je niet kunt vinden op andere platforms, en nieuwere of opnieuw ontworpen games zijn niet iets waar je waarschijnlijk uit zult gaan uw manier om op te sporen. Het ecosysteem voelt momenteel onbevolkt aan, wat nog een reden is waarom het systeem logischer is als een desktopcomputer.

De draadloze gamepad is een behoorlijk goede ervaring voor Xbox-consolestijl. Nog interessanter is de bijna subtiele recreatie van de klassieke Atari-joystick met één knop. Eerlijk gezegd is dat niet alleen handig buiten de klassieke Atari-consolegames, maar het is ook een enorm eerbetoon aan een iconisch ontwerp.

IMG-3574

Een vintage Atari 2600-joystick naast de nieuwe VCS-editie.

Ackerman / CNET

De nieuwe versie bevat enkele extra functies die niet in de originele versie te vinden waren, waaronder de tweede schouderknop, die draadloos is. Het repliceert ook oude Atari-peddelcontrollers – draai gewoon de middelste staaf tussen je vingers en het werkt als een peddel. Aan de andere kant mist het de stijfheid van de klassieke Atari-console, dus het heeft niet hetzelfde gevoel van spiergeheugen als het origineel. Zowel de gamepad als de joystick zijn verkrijgbaar als afzonderlijke aankoop van $ 60, of zijn inbegrepen in het huidige pakket van $ 399.

Als je een fan bent van Atari of een fan bent van retrogames, is de kans groot dat je een crowdfunding-campagne hebt gesteund of een VCS hebt gereserveerd. Voor alle anderen is het een interessant apparaat dat niet helemaal kan worden geïnstalleerd als een zelfstandige console of als een desktopcomputer. Het is nu beter voor mij als een leuk alternatief voor de Mac Mini, hoewel je een premie betaalt om je 2021-pc eruit te laten zien alsof hij uit 1977 komt.

READ  Het Beste Led Strip Recensie 2021
Written By
More from Aubrey Mason

President Donald Trump bestelt China’s nalatenschap om TikTok’s Amerikaanse operaties te verkopen: rapport

Trump vertelde verslaggevers dat er een actie in behandeling was op TikTok,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *